"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

seven + seven =

9 − two =

Tendoanele și arterele sunt adesea afectate de apariția chisturilor. Ele pot apărea sub mai multe forme: mici, mari, rotunde, lichide, etc. Chisturile ganglionare se pot dezvolta la nivelul degetelor, mușchilor sau tendoanelor, îngreunând uneori activitățile zilnice.

loading...

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani sunt cele mai predispuse la dezvoltarea acestor chisturi. O altă categorie afectată de aceste formațiuni este cea a sportivilor de performanță și mai ales cea a gimnaștilor.

Iată care sunt remediile naturale care te scapă de chisturile ganglionare:

Pliculețele de ceai negru

Caracteristicile acide ale ceaiului negru accelerează procesul de vindecare a chisturilor ganglionare. Ceaiul negru are proprietăți antiinflamatorii, reducând astfel inflamația și durerea.

Tratament – Îmbibă un pliculeț cu ceai negru, într-o cană cu apă fierbinte, timp de 5 minute. Stoarce lichidul în exces și aplică pe zonele cu probleme. Lasă să acționeze 10 minute. Repetă procedura de câteva ori pe zi, până când chisturile au dispărut.

Uleiul de tămâie

Acest ulei este astringent și poate diminua circumferința ganglionilor.

Tratament – Aplică două picături de ulei, direct pe ganglion. Lipește un bandaj peste și repetă procedura zilnic. Notă: Tratamentul trebuie utilizat zilnic și de fiecare dată trebuie schimbat bandajul. Tratamentul trebuie să dureze minim 2-3 săptămâni.

Aloe Vera

Aloe Vera are caracteristici antiinflamatorii puternice și poate tarta chisturile ganglionare.

Tratament – Folosește frunze proaspete de Aloe Vera. Scoate gelul din ele, aplică pe zonele afectate, lasă să acționeze 20 de minute, după care clătește cu apă rece. Repetă de 4-5 ori pe zi.

 

De asemenea, petoată perioada tratamentelor de mai sus îți recomand să consumi alimente cu proprietăți antiinflamatorii precum ghimbir, somon sau turmeric.

Citește aici Cum să scapi de punctele de grăsime de pe față fără a merge la medic!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.