"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

„Este infinit de trist când moare un om. Este cu atât mai trist când moare un artist! Dar este îngrozitor de trist şi de împovărător când moare un artist al neamului nostru!”, spunea atât de frumos Adrian Păunescu.

Ziua de 23 noiembrie va rămâne în istoria României ca una dintre cele mai triste zile…

Regina Teatrului de Comedie, Stela Popescu a avut un ultim zbor. Mereu tânăra Stela Popescu… ce părea de înfrânt… care a privit mereu totul în față, care n-a putut să mintă niciodată și n-a îndurat să fie mințită… care a urât nedreptatea … care nu știa să renunțe.

Ne-a părăsit prietena, mama, sfătuitoarea, actrița, femeia… Dar… stelele nu mor niciodată. Le cad doar colțurile și își sting uneori lumina … Doar câteva secunde însă. Suficient pentru a începe să strălucească dintr-un alt capăt…

PUBLICITATE

Câtă durere a lăsat Stela Popescu în urmă, nu vor spune niciodată mai bine decât cei mai dragi colegi ai săi…

„Nu pot să plâng”

„Sunt terminat. Ce pot să spun? Nici nu pot să plâng. Atât am iubit-o pe aceasta femeie și actriță, de nici nu pot să vă spun. Niciodată nu am auzit-o spunând un cuvânt rău despre un coleg. Nu îmi vine să cred. Pentru mine, Stela Popescu nu a murit și nici nu va muri niciodată. Era ca o drăgălăşenie. Publicul era sufletul ei. Am întrebat-o dacă se opreşte şi a zis că dacă nu e cu publicul ea nu mai e. Nu pot să mă despart de voi decât atunci când mă duc după Stela. O ador şi am adorat-o mereu de când am jucat cu ea. Sunt şi eu unul dintre cei care au fost îndrăgostiţi de Stela Popescu. Am fost şi rămân îndrăgostit. Nu pot să cred. Nu-mi vine să cred. E una dintre cele mai triste veşti pe care le-am primit în ultimii 20 de ani. Mulţi au plecat de lângă mine, dar legătura mea cu Stela era deosebită”. (Florin Piersic)

„A face pe cineva să râdă este mult mai greu decât a-l face să plângă”

„Vă rog să credeţi că nu-mi vine să cred. Am fost zeci de ani împreună peste tot. A fost cea mai bună prietenă a mea. Alaltăieri am vorbit cu ea. Era bine. Dar vreau să vă spun că nu am cuvinte. Dumnezeu să o ierte”. (Tamara Buciuceanu)

„A fost o artistă unică, unică…”

„Îmi vine greu să vorbesc despre Stela, care a fost o artistă unică, unică… A semănat numai cu ea, o artistă frumoasă, prezentabilă, inteligentă, cu multă inspirație, cu texte inspirate scrise de scriitori mari de umor, cu fundație de adevăr în textele astea. Aici este ceea ce-l face pe un artist de comedie mare – putere de a înțelege ceea ce spune, puterea de a descoperi ceea ce frământă sufletul omului și îl face să râdă. A face pe cineva să râdă este mult mai greu decât a-l face să plângă”. (Dorel Vișan)

PUBLICITATE

„Saluta-i pe Puiu tău si pe tata din partea mea!”

„Stela a plecat dintre noi! Au trecut câteva ore de când s-a întâmplat și încă refuz să cred! Era ultima din generația de aur a teatrului românesc la care m-aș fi gândit că urmează să se întâlnească cu îngerii. Mă leagă atâtea amintiri, atâtea momente speciale, atâtea spectacole! Un om fără vârstă, cu o energie debordantă și un talent uriaș! Teatrul de revistă românesc pierde, poate, cea mai strălucitoare stea pe care a avut-o vreodată și, odată cu el, noi pierdem o lume care moare puțin câte puțin fără actorii ei! Te iubesc, Stela! Salută-i pe Puiu tău și pe tata din partea mea! Drum bun…”.  (Ștefan Bănică)

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]