"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Acum 25 de ani sute de oameni de știință avertizau cu privire la consumul rapid de resurse și anihilarea omenirii, în cele din urmă. Dacă vom continua aceleași demersuri, planeta va rămâne fără resurse, iar omenirea va dispărea pentru totdeauna.

loading...

“Este nevoie de o schimbare urgentă!,” cuvinte care erau pe buzele a peste 1,700 de oameni de știință.

Nu am ascultat.

“Curând va fi prea târziu să mai facem schimbări și să ne mai fixăm o traiectorie!” William J. Ripple, profesor și ecologist în cadrul Universității Oregon.

Deși populația este în continuă creștere, resursele se află în continuă scădere. Tăierea copacilor, poluarea apelor și emisiile de gaze nu fac decât să degradeze și mai tare planeta și, automat, resursele actuale.

“Eliberăm în natură atât de multe noxe, încât vom ajunge să pierdem curând foarte multe specii de plante și animale.”

În luna iulie, un grup de cercetători a publicat un studiu prin care se putea observa cu ușurință anihilarea ființelor subacvatice.

“Anihilarea acestor ființe va avea ca efect știrbirea spațiului ecologic și economic, iar în domeniul social consecințele vor fi nefaste.„

Oamenii de știință menționează că este impedios necesar să renunțăm la orice formă de poluare și să fim conștienți de actele noastre asupra naturii.

“Situația a scăpat de sub control, este timpul să ne trezim!”

“Timpul în care putem acționa este destul de limitat” spune Paul Ehrlich, din cadrul Universității Standford.

Citește și: Top 10 cele mai sigure țări, în caz de război

“Din păcate ne va lua foarte mult timp să reparăm ceea ce am stricat, așa că nu mai este timp de pierdut.”

Studiul lui Paul Ehrlich a fost publicat în urmă cu o lună.

“Pentru a preveni dispariția omenirii de pe fața pământului, peste o mie de oameni de știință ne imploră să protejăm mediul, să limităm consumul de resurse și să trăim mai umil! Curând va fi prea târziu să mai putem face ceva! Haideți să salvăm planeta!.”

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.