"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

19 − 14 =

eighteen + 7 =

Cele mai luminoase planete își dau mâna în noapte aceasta și vor părea că se vor uni într-o singură stea…

loading...

 

Cele două planete se apropie pentru prima oară, în acest an, atât de mult, fenomenul purtând denumirea de conjuncție.

Conjuncția din data de 13 noiembrie este asemănătoare celei din 30 iunie, 2016.

Venus și Jupiter vor apărea împreună pe cer, cu aproximativ o oră înaintea răsăritului , la ora 4:00 AM și vor lumina superb orizontul…

Planetele pot fi vizibile timp de o oră, asta pentru că răsăritul soarelui le va păli frumusețea.

Nu aveți nevoie de telescop, deoarece cele două planete luminează puternic și pot fi observate chiar și cu ochiul liber.

Un cer curat este singura condiţie necesară pentru a profita de acest spectacol astronomic.

Locuitorii din oraşe nu vor fi dezavantajaţi de această dată, pentru că şi ei vor putea să admire conjuncţia planetelor Venus şi Jupiter, în pofida poluării luminoase. Pentru acest lucru, va fi suficient să privească bolta cerească spre vest. Apropierea dintre Venus şi Jupiter va deveni treptat perceptibilă.

Acest fenomen astronomic se întâmplă aproape în fiecare an, însă Venus şi Jupiter nu au fost niciodată atât de apropiate cum vor fi acum.

Totuși, dacă hotărâți să folosiți un telescop sau binoclu, aveți mare grijă, deoarece soarele va răsări din aceeași direcție. Dacă veți privi soarele prin telescop sau binoclu, ochii dumneavoastră pot avea de suferit.

 

Este această conjuncţie una neobişnuită ?

Se pare ca de această dată da, întrucât poate influența comportamentul oamenilor.

În dimineața imediat următoare putem experimenta stari de neliniște și nervozitate, simțind oarecum o atmosferă încărcată energetic. Din fericire totul va reveni la normal în jurul prânzului!

Deci, planetele se pot vedea cu ochiul liber de oriunde în lume, inclusiv din România, în cazul în care condițiile meteorologice permit acest lucru. Acest fenomen poate fi observat începând cu ora 04.00 și până când răsare Soarele, în jurul orei 7.00 AM.

Citește aici Cele mai avantajate zodii ale lunii noiembrie!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.