"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × five =

5 × four =

Problemele tenului constituie obiectul unor studii aprofundate şi ele au dezvăluit multe « greşeli » pe care oamenii le fac fără să ştie că au urmări asupra organismului, de cele mai multe ori, dezastruoase.

loading...

De pildă, alimentaţia, care joacă un rol extrem de important, poate schimba întreg metabolismul, dar şi aspectul fizic. Apoi, consumul unor anumite tipuri de băuturi, poate avea o influenţă importantă asupra modului în care arătăm şi poate accelera îmbătrânirea. Un loc aparte l-a ocupat şi studiul cu privire la gândurile noastre despre modul în care arătăm şi cum ne comportăm în fiecare zi.

Dezaprobarea acţiunilor noastre duce la îmbătrânirea prematură!

Sigur că nu putem fi de acord în permanentă cu deciziile pe care le luăm, pentru că, uneori, acţionăm din motive independente de voinţa noastră şi în acele momente se produce o ruptură în interiorul nostru care ne consumă.

Senzaţia de « incorectitudine », mustrările de conştiinţă, dezaprobarea şi tot ceea ce este legat de o anumită atitudine de ostilitate faţă de noi înşine, distruge încrederea şi puterea noastră, cu efecte în plan fizic extrem de serioase.

Printre efectele imediate ale aceste atitudini este apariţia fenomenului de îmbătrânire prematură, care pare că o grăbire a vieţii, un fel de evadare din ea, de ascundere a adevăratei realităţi.

Senzaţia că suntem controlaţi creează o iritare permanentă a pielii

Ştim că nu putem trăi singuri şi că primul nostru refugiu este familia, părinţii, în primii ani de viaţă. Ştim, de asemenea, că suntem supravegheaţi de ei şi, câteodată, sunt prea grijulii cu noi, ne verifică tot timpul deciziile, ne controlează viaţa, altfel spus.

Personalitatea noastră puternică, dar în formare, totuşi, nu acceptă acest « amestec » din afară, chiar dacă suntem dependenţi de ei, deseori. Acesta este un cerc vicios, care pentru adolescenţi devine insuportabil, iar refularea se face prin piele, prin diverse afecţiuni, de pildă, acneea.

Nu este cazul să ne facem probleme, există mereu soluţii care ne vin în ajutor. Este suficient să ne iubim mai mult, să ne acordăm mai multă atenţie şi să manifestăm mai multă apreciere faţă de noi înşine, iar în timp, pielea se va vindeca singură. Ceilalţi, mai ales părinţii, nu au intenţii rele,chiar dacă mai exagerează câteodată.

Un simplu gând poate face minuni, aşadar…

Vezi aici un remediu natural pentru un ten de invidiat!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.