"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Incapacitatea de a dormi exprimă, de fapt, o teamă de a ne lăsa purtaţi de somn, adică în voia destinului. Exprimă, de asemenea, teama de a nu avea control asupra unei situaţii, care a devenit obsesie sau care ne tulbură foarte mult, în aşa fel încât ne pierdem echilibrul emoţional.

Tot ce vine este de la Dumnezeu

În fiecare zi suntem provocaţi şi doar de noi depinde cum reacţionăm faţă de anumite conjuncturi. Nu este simplu să rămânem pasivi în faţa unor situaţii tragice, dar neavând altă soluţie, este înţelept să lăsăm garda jos. Această atitudine ne ajută cu siguranţă în găsirea unor soluţii sau în ameliorarea stării noastre interioare.

Cu toţii ştim că ceea ce se întâmplă vine cu acordul lui Dumnezeu în viaţa noastră. Asta înseamnă că sunt nişte lucruri pe care încă nu le ştim sau pe care nu le acceptăm, dar ele ne sunt necesare pentru evoluţie. Trebuie doar să le acceptăm.

PUBLICITATE

Mai ştim că fiecare dintre noi dispune de liberul arbitru şi că s-ar putea să fi greşit pe undeva, iar când primim câte o « lovitură » din partea celorlalţi sau a vieţii, ea are rolul de a regla lucrurile.

De ce ne este frică, aia vom trăi

Obsesiile au şi ele rolul lor şi anume, acela de a ne arăta care ne sunt slăbiciunile şi care sunt căile prin care le putem rezolva. Se ştie că gândurile pe care le avem seara înainte de somn ne vor « bântui » subconştientul în timpul nopţii, deci trebuie să avem grijă cu ce impresii şi cu ce fel de gânduri ne punem în pat pentru a dormi.

Din acest motiv, orice conflict de peste zi trebuie rezolvat, altfel spus, trebuie să facem pace cu noi şi cu ceilalţi înainte de toate.

Un alt aspect foarte important este acela că de ce ne este frică, de-asta nu vom scăpa. Este o lege universală care exprimă acest lucru, deci cu toţii suntem guvernaţi de ea, şi nu este alta decât legea atracţiei. Această lege funcţionează impecabil la toate nivelurile, dar mai ales subtil, adică în zonele mai greu detectabile. Prin urmare, pacea cu noi şi cu ceilalţi rămâne sfântă, chiar dacă, uneori, este dureroasă.

PUBLICITATE

Somnul face parte din nevoile primordiale ale omului, practic, fără odihnă, corpul nostru cedează. Aşadar, nu ne rămâne de făcut decât să ne eliberăm de gândurile negre şi să căutăm pe orice cale să ne relaxăm şi să ne odihnim. În felul acesta vom avea o judecată limpede şi vom lua cele mai bune decizii pentru viaţa noastră.

Vezi aici ce plante amplasate în dormitor elimină insomnia!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]