"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three × two =

1 + two =

Anxietate, schimbări de comportament, nesiguranță, afecțiuni digestive, stima de sine scăzută și multe alte elemente de acest tip, sunt specifice copiilor afectați de divorțul părinților.

loading...

Pe durata unui divorț, nu numai partenerii suferă, ci și copii lor. Dacă situația nu este bine explicată și înțeleasă de către copii, aceștia pot suferi traume care le vor marca dezvoltarea.

Cum afectează divorțul emoțiile unui copil

Indiferent de vârsta la care se află copilul, acesta va experimenta modificări la nivel emotiv, precum:

– Furie
– Vină
– Teama de a nu fi abandonat
– Nesiguranță
– Incapacitatea de a alege între cei doi părinți
– Iritabilitate
– Anxietate
– Depresie

Frustrarea și anxietatea în rândul copiilor

Copiii de vârste foarte fragede nu vor înțelege foarte bine ce se întâmplă, însă asta nu înseamnă că nu le va fi schimbat comportamentul.

Se va comporta asemeni ție sau partenerului și va fi o oglindă a voastră. Va prezenta schimbări de comportament și se va închide tot mai mult în el.

Chiar și în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 8 luni, anxietatea poate să apară. Lipsa unui părinte din viața copilului îl afectează iremediabil!

Separarea și nesiguranța

Copiii mai mari de 8 luni își pot recunoaște pe deplin părinții, iar asta va lăsa o urmă greu de șters, datorată unui divorț. Iată ce poți observa în comportamentul copilului tău, în urma unui divorț:

Va încerca să regăsească unul dintre părinți în altă persoană, va deveni nesigur, confuz și va dezvolta un comportament autoritar față de cei din jur.

Afecțiuni digestive

Copiilor cu vârsta de peste 8 luni le va fi afectată și sănătatea, în urma unuui divorț. Ei se vor confrunta cu afecțiuni stomacale, disfuncții ale somnului, atacuri de panică sau coșmaruri.

Copilul devine neascultător

Nu ar trebui să ne mire asta, deoarece copilul nu va ști de cine să mai asculte. Rămâne cu mama sau tata, apoi este plasat de la unul la altul, asemeni unei mingi de fotbal. Fiecare dintre părinți îl va educa separat și îi va face toate poftele, de teamă să nu îl piardă. Efectele se vor vedea pe termen lung.

Ce impact are divorțul asupra dezvoltării unui copil

Un studiu finanţat de guvernul britanic arată că divorţul are un efect important asupra copiilor cu vârste mai mari de 7 ani: performanţa lor şcolară are şanse mari să scadă.

Studiul a demonstrat că o varietate de factori afectează performanţa şcolară a copiilor şi comportamntul acestora.

Copiii care petrec mult timp în faţa televizorului au capacităţi verbale mai slabe, pe când copiii care au părinţi stricţi, ce aplică întotdeauna regulile casei, au şanse mai mari de a avea competenţe verbale ridicate şi note bune în testele şcolare. Cu toate acestea, cercetătorii notează că pedepsele dese prezentau o legătură cu notele mai mici în testele şcolare şi comportament nedorit la şcoală.

Citește și: Mamele stricte cresc copii de succes!

Oamenii de ştiinţă au descoperit că abilităţile părinţilor joacă un rol crucial în performanţa copilului la şcoală, iar mamele şi taţii pot îmbunătăţi capacităţile verbale ale copiilor citindu-le.

Specialiştii au descoperit că expunerea la divorţul părinţilor la vârsta de şapte ani era asociată cu un comportament mai neplăcut şi cu note mai scăzute la examene. Pe baza rezultatelor, cercetătorii sugerează că cei mai tineri copii nu sunt la fel de afectaţi de divorţ precum copiii mai în vârstă, pentru că nu înţeleg la fel de bine tot ce implică acest eveniment. Experţii au notat că factorii care joacă un rol negativ la vârsta de 7 ani au şanse mari să afecteze negativ educaţia copilului şi mai târziu.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.