"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 × 5 =

two × 1 =

Drogurile sunt substanţe folosite de către anumite persoane în scopul de a « uita » unele situaţii pe care le consideră traumatizante şi pe care nu le pot accepta.

loading...

Prin urmare, aceste substanţe au rolul de a ajuta persoana să « evadeze » din cotidian, de a se proteja de viaţă.

Însă aşa zisa protecţie faţă de viaţă este realizată într-un mod dăunător pentru persoana în cauză, atât din punct de vedere fizic, cât şi spiritual.

Fuga de viaţă ne afundă mai mult în problemele pe care le avem deja!

Nu putem fugi de propria noastră realitate pentru că ea este rezultatul acţiunilor noastre, pe care le-am întreprins în trecut. Acum culegem roadele. Cum acele decizii ne-au aparţinut cândva, evident că şi rezultatele sunt tot ale noastre.

Nu putem fugi de ceea ce ne aparţine. Problemele îşi aşteaptă rezolvarea şi ea trebuie să vină tot de la noi. Cu cât fugim mai mult, cu atât ne adâncim mai mult în ceea ce există şi amplificăm (multiplicăm) consecinţele negative.

Printr-o evaluare corectă a situaţiei în care ne găsim, putem vedea şi căile pe care trebuie să le urmăm şi putem vedea şi care sunt deciziile pe care trebuie să le luăm. Această « beţie », dată de substanţele conţinute în droguri, dau o stare euforică, pe moment, dar pe termen lung, ne aduc în punctul din care am plecat, forţându-ne să ne schimbăm scara de valori.

De ce s-a ajuns la droguri?

Noi ştim că la baza acestei dependenţe există o cauză, dar o cunoaştem?

Ce anume ne-a determinat să recurgem la aceste substanţe, care ne dau iluzia că suntem fericiţi? Ne dăm seama, oare, că această dependenţă ne-a înlănţuit? Aceste întrebări trebuie să ni le punem tot timpul şi, în funcţie de răspuns, să începem schimbarea.

Cu paşi mici, la început, apoi cu adevăraţii paşi, ne vom găsi într-o zi în propria noastră viaţă, pregătiţi să o luăm de la capăt cu şi mai multă forţă de a învinge problemele care au apărut. Din momentul în care am văzut unde a fost slăbiciunea noastră, în anumite momente din trecut, începe adevărata cale spre victorie. Însă trebuie să începem…

La vindecarea noastră vor participa mulţi factori, dar primul dintre ei este credinţa că nu suntem singuri şi că Dumnezeu nu ne-a părăsit niciodată, doar că nu L-am mai putut vedea o perioadă. Prin urmare, să ne încredem în Cel care ne-a dat viaţă şi să ne reîncepem călătoria spre bucuria pe care am fost predestinaţi să o trăim…

Citește și Orice tip de dependenţă înseamnă dezechilibru energetic

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.