"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × two =

4 × four =

Părul reprezintă frumuseţea unei femei, iar pentru bărbaţi, este un semn al virilităţii.

Problemele care apar în viaţa noastră ne pot afecta în aşa măsură încât inclusiv aspectul exterior ni se poate modifica.

De regulă, emoţiile foarte puternice, şocurile, tristeţea şi stările de panică acţionează asupra întregului organism şi primele semne apar la nivelul părului. El nu mai are vitalitate, este uscat sau prea gras, se distruge uşor, se despică firele sau cade masiv.

Un aspect deosebit de important de care trebuie să ţinem seama este alimentaţia. Ca orice parte componentă a organismului nostru, şi părul are nevoile lui de vitamine şi săruri minerale. De asemenea, el are nevoie să fie îngrijit cu mare atenţie şi iubire.

Bucuria de a trăi regenerează părul

Un aspect deosebit de important pentru frumuseţea noastră şi care ne ajută enorm pentru a ne păstra vitalitatea este ceea ce gândim. Gândurile noastre stau la baza a tot ce trăim în fiecare zi. Trebuie să învăţam să ne apreciem mai mult, să ne acordăm atenţie, să eliminăm din viaţa noastră acei oameni şi acele aspecte care nu ne aduc împlinire şi bucurie.

Este vital să înţelegem că echilibrul sufletesc este fundamental. Părul simbolizează demnitatea noastră, valoare noastră în ochii noştri şi în ai semenilor noştri. Or, pentru a simţi că avem într-adevăr valoare, tot ceea ce facem este strâns legat de cum ştim să primim ceea ce vine în viaţa noastră şi cum ştim să renunţam la ceea ce nu ne aparţine cu adevărat.

Echilibrul sufletesc, calmul, liniştea, armonia sunt indicatorii bunăstării noastre şi trebuie să facem totul pentru a le obţine. După ele, vine şi bucuria de a trăi.

Cine ne conduce viaţa?

Bucuriile noastre vin din inimă şi ele sunt rezultatul a ceea ce gândim şi ceea ce simţim faţă de anumite conjuncturi. Când luăm decizii, suntem conectaţi, când stăm pasivi, ne deconectăm. Această conexiune este necesară, dar nu trebuie să fie obsesivă.

Suntem liberi de orice angajament faţă de alţii, dar nu suntem liberi faţă de fericirea noastră. Dacă ea înseamnă să ne implicăm, atunci trebuie să ne implicăm. Dacă tocmai implicarea ne face rău, atunci trebuie să facem exact invers. Nu este nevoie să fim în permanenţă la turaţie maximă, ne mai luăm şi pauze din când în când pentru a ne evalua viaţa, pentru a gestiona obiectiv ceea ce avem de trăit.

Altfel spus, nu trebuie să ne lăsăm conduşi de idei sau de conjuncturi care nu ne reprezintă. Avem libertatea de a alege în orice moment şi această libertate trebuie să fie călăuza noastră. Corpul ştie să răspundă la tot ceea ce îi face plăcere şi iubeşte să fie respectat.

Aşadar, să ne trăim viaţa aşa cum credem de cuviinţă, să ne iubim cum putem mai mult, să ne acordăm prioritate în tot ceea ce facem. Toate acestea ne aduc armonie, iar armonia ne aduce sănătate corpului nostru. Deci, pentru a avea un păr frumos, să fim optimişti şi încrezători. Nu avem nimic de pierdut, dimpotrivă, vom fi mai frumoşi şi mai sănătoşi.

Citește aici Ce alimente să consumi pentru un păr sănătos şi frumos!

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.