"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Durerile de cap ne împing foarte des către folosirea de analgezice farmaceutice, de fapt într-atât de des încât aceste antiinflamatoare ajung să nu-şi mai facă efectul.

Dacă vrei să reduci consumul de analgezice sau cauţi pur şi simplu moduri alternative de calmare a durerilor de cap, de eliminare a congestiilor nazale dar și practici de eliminare a stresului, nu strică să încerci sfaturile pe care ţi le oferim astăzi.

Astăzi ne vom ocupa cu presopunctura. Această procedură presupune stimularea unor centri nervoși, având scopul de a trata anumite condiții de sănătate, fără a consuma medicamente. Metodaele sunt sigure și nu ne costă nimic. Trebuiă doar să identificăm puncetle cu pricina și să acționăm.

Iată lista celor mai eficienţi centri de presopunctură pentru eliminarea problemelor:

1. Punctul Yin Tang: 

Supranumit şi punctul celui de-al treilea ochi, punctul Ying Tang este poziţionat în zona frunţii, la mijlocul distanţei dintre ochi. Masarea acestei zone cu degetele timp de un minut calmează durerile de cap.

2. Punctele Zan Zhu: 

Situate deasupra sprâncenelor, aceste puncte pot fi de ajutor şi în congestiile nazale şi tulburările de vedere. Stimulează aceste 2 puncte simultan timp de 2 minute pentru eliminarea congestiilor nazale.

3. Punctele Ying Xiang: 

Sunt poziţionate la exteriorul nărilor, chiar deasupra buzelor, şi în aliniament cu axa verticală a ochilor. Masarea lor desfundă sinusurile, reduce durerile de cap şi alungă stresul.

4.Punctele Tian Zhu: 

Sunt poziţionate pe axa mediană a cefei, iar stimularea lor înlătură congestiile şi calmează durerile de ochi, de urechi şi de cap.

 Vezi aici cum să folosești în favoarea ta mudrele!

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.