"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Cea mai așteptată sărbătoare din an, Nașterea Mântuitorului, este precedată de un post de 40 de zile, în care pe lângă abținerea de la preparate de dulce, credinciosul trebuie să-și manifeste credința prin citirea de rugăciuni.

Aduce liniște și spor în casă și în familie

Această rugăciune trebuie spusă de orice persoană, în fiecare zi, cu multă credință și inimă curată, iar urmările nu vor înceta să se arate…

„Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului şi a celor ce sunt pe mare, departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta Veche şi Nouă aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm şi Ţie ne rugăm: întăreşte-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguinţă, spre mărirea numelui Tău celui sfânt şi spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor şi spre biruinţa asupra păcatului; că împreună cu Tine răstignindu-ne şi îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte şi să petrecem cu bunăplăcere înaintea Ta în toate zilele vieţii noastre. Că Ţie se cuvine a ne milui şi a ne mântui pe noi, Hristoase Dumnezeule şi Ţie slavă înălţăm, împreună şi Celui fără de început al Tău Părinte, şi Preasfântului şi bunului şi de viaţă făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”.

PUBLICITATE

De asemenea, cei care nu știu carte sau cei plecați în călătorie, să spună de câte 33 de ori rugăciunea Tatăl nostru, dimineaţa, seara şi la miezul nopţii.

Nu în ultimul rând, în Postul Crăciunului se citește Acatistul Nașterii Domnului.

Citește aici Cele mai frumoase tradiții din Postul Crăciunului

Felicia Iederă

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]