"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × four =

3 × four =

Nu toată lumea înțelege ce înseamnă cu adevărat depresia. Mulți cred că reprezintă o perioadă din viața unui om, care durează maxim câteva săptămâni, după care totul revine la normal.

loading...

Totuși, lucrurile nu stau chiar așa. Depresia poate avea efecte negative asupra memoriei, atenției și procesării informației.

Flexibilitatea cognitivă se simte atacată, atunci când se instalează depresia, ceea ce înseamnă că va fi foarte dificil să te adaptezi schimbărilor și strategiilor.

Pe scurt, depresia ne poate distruge mintea!

Cel mai îngrijorător aspect rămâne totuși puterea de distrugere a medicației. Dr. Popescu Valeriu, medic și fizician, explică faptul că antidepresivele pot ajuta pe moment, însă efectele adverse vor fi aproape imposibil de oprit.

Într-un studiu, având ca drept subiecți aproximativ 1.000 de oameni care sufereau de depresie, s-au administrat antidepresive. Rezultatul? 95% dintre cazuri nu au prezentat îmbunătățiri.

Dr. Popescu nu găsește rezultatul surprinzător, deoarece este de părere că acestea, în unele cazuri, pot acționa pe moment, apoi înrăutățind situația pacientului.

Cum ne recuperăm abilitățile cognitive?

Nu spun că trebuie să renunți la tratament, dar nici nu susțin faptul că trebuie să te bazezi doar pe acesta, pentru a scăpa de depresie.

Iată ce recomandă Dr. Popescu:

– Tratamentul care rezolvă problemele – un psiholog te poate ajuta să depășești situația de criză.
– Terapia comportamentului cognitiv – vei învăța cum să gestionezi situațiile de criză.
– Terapia remedierii cognitive – îmbunătățește funcția memoriei.

„ Asocierea acestui tip de tratament, cu antidepresive poate da roade” adaugă el.

Nu îți recomandăm să întrerupi tratamentul cu antidepresive, fără să consulți un medic, deoarece poate avea consecințe nefaste.

Citește și: Cinci simptome ale depresiei cronice

Nu uita, depresia provoacă un dezechilibru fizic, mental și emoțional, astfel că trebuie să tratezi toate cele trei elemente.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.