"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

16 − 8 =

5 × 5 =

Carl Gustav Jung, născut pe 26 iulie, 1875, a fost un renumit psiholog elvețian. El a reușit să ajute oamenii să își interpreteze mai bine visele și a discutat despre teme precum religie, armată sau mitologie. Deși a fost un foarte bun psiholog, Jung a reușit să facă multe cercetări cu privire la sincronicitate, astrologie sau literatură.

loading...

Jung a lucrat cu prorpia persoană, dar și cu pacienții pe care îi trata, astfel că a ajuns la concluzia următoare: viața are o altă însemnătate, decât cea materială.

Conform studiilor sale cu privire la creștinism, budism și alte religii, Jung a reușit să se cunoască foarte bine pe sine și să aibă o legătură strânsă cu divinitatea.

În anul 1940, Jung s-a concentrat pe alchimie.

În anul 1944, Jung a publicat Psihologia și Alchimia, unde a analizat simbolurile alchimiei, arătând o legătură directă cu procesul psihologic. A menționat faptul că alchimia reprezintă procesul de transformare a sufletului lipsit de puritate, și o metamorfoză a procesului individual.

Citate spirituale de la Carl Jung

”Nu atingi iluminarea dacă îți imaginezi jocuri de lumini, ci doar dacă poți conștientiza intunericul.”

“Nu te agăța de persoana care pleacă, altfel nu vei putea întâmpina persoana care sosește.”

“Până nu vei reuși să-ți conștientizezi subconștientul, acesta îți va călăuzi viața și tu vei crede că e soarta.”

“Tot ceea ce ne irită la alții ne poate ajuta să ne înțelegem mai bine pe noi înșine.”

“Întălnirea între două personalități este asemeni contactului dintre două substanțe chimice: în prezența unei reacții, ambele se transformă.”

“Nu sunt ce mi s-a întâmplat, sunt ceea ce aleg să fiu.”

“Să cunoști partea întunecată din propria ta ființă este metoda cea mai bună de a înfrunta partea întunecată din alții.”

“Dacă ești o persoană înzestrată, nu înseamnă că ești câștigat. Înseamnă că ai multe de oferit.”

Citește și: 26 de citate care îi aparțin lui Sigmund Freud și care spun multe despre noi

“Greșelile sunt, până la urmă, fundamentul adevărului și dacă un om nu știe ce este un anumit lucru, cel puțin dobândește ceva mai multe cunoaștinte despre ce nu este.”

“Viziunile tale devin clare numai când poți privi în propria ta inima. Cine privește în exterior, visează; cine privește în interior, se trezește.”

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.