"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

eleven − 8 =

2 × two =

Se spune în popor că omul însemnat este un om rău şi că este bine să te fereşti de persoane care poartă pe corp anumite semne din naştere, cum ar fi petele sau cicatricile.

loading...

De câte ori nu am auzit de la bunici îndemnul „Fereşte-te de omul însemnat!”, făcând referire la o persoană care are din naştere pe corp un semn.

Această credinţă populară are drept temei solid o pildă din Noul Testament, unde, la „Faptele Apostolilor”, se vorbeşte despre „Vrăjitorul Simon”, care se declara, atunci când a ajuns  în cetatea Samaria, drept „om însemnat”.

Urâte, dispreţuite, ba chiar temute în veacurile Evului Mediu, semnele din naştere au ţesut superstiţii şi mituri fabuloase. Credinţe vechi spun că ele vorbesc despre dorinţele neîmplinite ale mamei, dar şi despre viitorul copilului.

Spaniolii şi arabii credeau ca semnele din nastere sunt norocoase si, daca le atingi, îţi vor împlini o dorinţa. Pe de alta parte, în Franţa medievală, oamenii credeau ca sunt semnele diavolului si copilul atins de demoni trebuie exorcizat.

În America, se credea ca aceste persoane sunt vrăjitori sau vrajitoare și le sacrificau pe rug, doar pentru ca aveau aluniţe mari pe faţa si se credea ca unelteau la porunca necuratului.

Arabii legau apariţia petelor la bebelusi de fazele Lunii sau de eclipse. Daca mama însarcinata atingea o anumita parte a corpului în timp ce se uita la eclipsa, copilul ei avea sa fi e însemnat pe viaţa.

De la o cultura la alta, semnele ciudate care apareau pe corpul copiilor, adesea urâte si temute, au căpătat semnificaţii diverse si greu de explicat.

Superstiţiile legate de semnele din naştere

La nivel mondial, 80% dintre bebeluși vin pe lume cu diferite semne și, în funcție de cultură, acest lucru capătă diverse semnificații.

Pentru spanioli și arabi, purtătorii acestora au o stea norcoasă în frunte și trebuie să profite de energiile pozitive cu care au fost înzestrați prin naștere. Pe de altă parte, francezii și americanii le consideră aducătoare de ghinion.

În credinţa populară româneasca dainuie un sfat de care ar trebui sa ţină cont toate tinerele însarcinate – oricât de mult le-ar fi poftă de vreun fruct sau de ceva dulce, nu trebuie sa fure, altfel copiii lor vor fi “însemnaţi” pe viață.

În Moldova, avertismentul era si mai explicit: sa nu furi si sa nu duci mâna la faţa, altfel copilul va purta pe chip însemnul lucrului furat.

De asemenea, femeia însarcinata trebuie sa-si fereasca privirea, daca-i apar în faţa oameni cocosaţi, diformi, fară vreo mâna sau vreun picior. Dacă mama se uita lung la defectul acelei persoane, bebelusul capata un semn urât pe corp, chiar în locul cu pricina. Nici sa manânce un mar început de altul nu avea voie, ca aparea un semn ca o mușcătură pe faţa copilului.

Cum îți influențează destinul aceste semne din naștere

În funcție de locul în care se găsesc, semnele din naștere au diverse semnificații. Cele de pe partea stângă a obrazului prevestesc dificultăți financiare, chiar dacă se ivesc multe șanse de câștig, iar cele din dreapta sunt aducătoare de prosperitate și liniște sufletească.

Lăcomia și egoismul se întâlnesc la persoanele cu semne pe abdomen, iar ghinionul pare să-i urmărească pe cei cu pete în mijlocul pieptului. Să nu te necăjești dacă ai puncte sau linii pe bărbie, căci o să te bucuri de succes în carieră.

Persoanele cu semne din naștere în centrul frunții sunt senzuale și atrag ca un magnet privirile celor din jur. Nu știu cât ajută să aplici alunițe aproape de buze, însă dacă te-ai născut cu una sau mai multe în această zonă, vei avea parte de succes pe toate planurile.

Cei cu semne din naștere, în special cei care au semne asemănătoare cu niște copaci, fluturi sau fructe, sunt lipsiți de prejudecăți și au o minte deschisă.

Citește aici despre Micul profet, copilul indigo care a uimit lumea științifică!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.