"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

10 − five =

thirteen + 5 =

Se spune, pe bună dreptate, că „suntem ceea ce mâncăm”.

La nivelul tubului digestiv, alimentele sunt descompuse până la cele mai simple componente, adevărate „piese de puzzle”.

loading...

Regăsiţi în cantităţi mari în fructe şi legume, flavonoizii pot fi catalogaţi ca nişte nutrienţi speciali, benefici pentru organism.

Cei mai mulţi flavonoizi funcţionează ca antioxidanţi puternici pentru corpul nostrum.

Quercitina este un flavonoid de excepţie şi un antioxidant foarte puternic, de aceea vă recomand să faceţi lista de cumpărături după ce terminaţi de citit acest text şi să includeţi fructele şi legumele care o conţin.

Cum ne ajută?

Controlează diabetul

Favorizează secreția de insulină și împiedică apariţia mai multor complicații ale diabetului, cum ar fi cataracta și atacarea celulelor creierului.

Diabeticii trebuie să consume mai ales două legume care conţin acest antioxidant – ceapă și usturoi, pentru că au puterea de a absorbi zahărul din sânge şi de a regla colesterolul.

Are proprietăți anticancer

Stopează creșterea celulelor canceroase prin blocarea vaselor de sânge care le alimentează și prin inhibarea producției de hormoni care stimulează tumorile.

Astfel, luptă împotriva celulelor canceroase localizate în piele, sâni, ovare, colon, rect, creier şi sânge.

CITEŞTE AICI DESPRE AGRIŞE, ADEVĂRATE COMORI PENTRU SĂNĂTATE

Ne scapă de alergii sezoniere

Quercitina previne eliberarea în exces a histaminei, cea care provoacă reacții alergice precum strănutul și mâncărimea pielii.

Ne protejează de efectele negative ale stresului

Atunci când organismul este supus stresului pe o perioadă îndelungată produce cantități mari de cortizol care devin nocive pentru tonusul muscular.

Ajută în crizele de astm

Blochează leucotrienele, substanţe chimice care sunt responsabile de crizele de astm.

Quercitina este cu adevărat valoroasă, iată şi rezultatul unor studii:

Începând din anul 1985, timp de cinci ani, 800 bărbați cu vârste cuprinse între 65 și 85 de ani au luat două doze de quercitină şi alte bioflavonoide.

Concluzia a fost că toţi cei care au consumat ceai verde, mere şi ceapă, adică surse pline de quercitina, au prezentat un risc de trei ori mai mic de a muri în urma unei crize cardiace.

UN RITUAL AROMAT DE IARNĂ – CEAIUL DE ROIBOOS

Unde se găseşte?

În ceapă, usturoi, mere, fructe de pădure, vin roşu, struguri, praz, ceai verde, varză de Bruxelles, mărar, ardei iute, sparanghel, ulei de măsline și citrice.

Ar trebui să includeţi în dieta zilnică toate aceste alimente, quercitina este şi un puternic antiinflamator.

Un articol de Mihaela Iliescu

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.