"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 + 8 =

twelve + three =

Dacă ai aceste 12 caracteristici, sunt şanse să te încadrezi în profilul de personalitate cel mai rar întâlnit în lume

Există un sistem care clasifică toate trăsăturile de personalitate identificate la oameni. Se numeşte sistemul lui Myers şi Brigg, şi se bazează pe teoriile psihanalizei lui Carl Jung. Sistemul este împărţit în 4 categorii diferite; extroversiune/ introversiune, intuiţie/ percepţie senzorială, gândire/ emoţie, percepţie/ judecată.

Potrivit sistemului, o personalitate INFJ conţine toate cele patru categorii. Citeşte mai departe ca să afli dacă te regăseşti printre tipologiile INFJ!

Preocupaţi de chestiunile de viitor: 

Persoanele cu tipul de personalitate INFJ nu-şi irosesc timpul şi energia pe mărunţişuri. Caută mereu imaginea de ansamblu şi se concentrează asupra lucrurilor cu adevărat importante. Nu se descurajează uşor şi reacţionează repede la provocările ivite.

Muncitorii harnici:

Muncesc necontenit ca să-şi îndeplinească obiectivele, convinşi fiind că în viaţă nimic nu este uşor. Sunt pasionaţi de ceea ce fac şi se dedică întru totul activităţii lor.

Îşi ascultă intuiţia:

Aceşti oameni sunt extrem de intuitivi şi pot simţi pericolul. Odată ce depistează sursele de pericol, aceştia acţionează întotdeauna după cum le dictează intuiţia, indiferent dacă au sau nu dreptate.

Căutătorii adevărului:

Fascinaţi de secretele universului şi ale vieţii, cei cu tipul de personalitate INFJ pot petrece nopţi în şir doar urmărind şi admirând stelele de pe bolta cerească. Adoră conversaţiile profunde şi se hrănesc din roadele muncii intelectuale depuse în încercarea de a dezlega misterele vieţii.          

Îşi aleg cu grijă prietenii:

Se simt stingheriţi de grupurile mari de oameni. Preferă să stea acasă, în tihnă, alături de câţiva prieteni apropiaţi sau de unii singuri. Singurii oameni pe care îi acceptă ca prieteni sunt cei cu care au în comun valori şi principii nobile.

Sensibili şi empatici:

Persoanele INFJ sunt foarte grijulii şi generoase, fiind pregătite oricând să-i ajute pe cei în nevoie. Ceea ce îi face atât de empatici este că au abilitatea de a se pune în locul altora pentru a înţelege în profunzime stările prin care trec aceştia.

Citesc uşor persoanele cu care relaţionează:

Sunt greu de manipulat şi văd dincolo de orice aparenţe. Acest spirit de observaţie îi ajută să se protejeze de oamenii ipocriţi care încearcă să-i câştige de partea lor. 

Sunt singuratici:

Adeseori se plimbă neînsoţiţi prin parcuri, cafenele şi muzee. Se izolează în mod voit de lume ca să îşi limpezească mintea şi să intre în comuniune cu sinele interior.

Sunt foarte contradictorii: 

Se aprind repede şi îşi schimbă radical atitudinea în anumite situaţii. Inconsecvenţa modului în care reacţionează la mediul din jur îi face să fie foarte greu de înţeles şi anticipat.

Au o mentalitate de tipul „totul-sau-nimic”:

Îşi construiesc întreaga existenţă pe principiul calităţii şi sunt convinşi că dacă nu eşti capabil să te dedici întru totul şi să devii cel mai bun, e mai bine să nu încerci deloc.

Soluţionează problemele cu măiestrie:

Sunt foarte buni elaboratori de decizii şi planurile pe care le întocmesc rareori dau greş.

Citește aici  cele 10 tipuri de tulburări ale personalității și simptomelor lor

Adoră să scrie:

Mai degrabă preferă să scrie decât să vorbească. Atunci când îşi aştern gândurile pe hârtie, nu se dezlipesc de la birou zile în şir. Scrisul îi ajută să-şi stăpânească şi să-şi ordoneze gândurile şi ideilor într-o manieră creativă.

Îşi asumă rolurile de educatori şi formatori:

Cei care au acest tip de personalitate sunt tăcuţi, blânzi, bine-intenţionaţi şi conştiincioşi. Au un simţ practic ieşit din comun şi pun mare preţ pe siguranţă şi tradiţie. Percep cu uşurinţă sentimentele şi emoţiile altora, şi se dedică trup şi suflet întrajutorării.

Îi inspiră pe alţii: 

Sunt entuziaşti, idealişti şi creativi. Îşi trăiesc viaţa în acord cu valorile şi principiile lor interioare. Le plac ideile noi, dar detestă să se ocupe de aranjarea detaliilor. Sunt foarte maleabili şi deschişi la minte.

Sunt adevăraţi vizionari: 

Sunt foarte creativi, ingenioşi şi intelectuali. Adoră să dezbată idei, sunt foarte convingători şi direcţi, şi adoră compania oamenilor inteligenţi. Înţeleg cu uşurinţă conceptele abstracte şi se folosesc mereu de logică în elaborarea de soluţii.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.