"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × 5 =

seventeen − 11 =

În timpul somnului, unii dintre noi suntem agitaţi, alţii ne manifestăm zgomotos, alţii dormim, pur şi simplu, liniştiţi.

Ce anume face ca somnul nostru să fie calm pentru unii şi agitat pentru alţii?

Normal ar fi ca în timpul în care ne odihnim, corpul să fie şi el relaxat, să poată beneficia de această odihnă. Dacă suntem agitaţi, evident că nu ne prea încărcăm cu energie peste noapte. Comportamentul din timpul somnului este direct legat de cel în care suntem treji şi activi şi diferenţa dintre ele o fac gândurile noastre.

Un om liniştit este liniştit şi în timpul somnului

De regulă, ne bântuie în somn gânduri legate de trecut, de ceea ce nu am putut accepta, de ceea ce nu lăsăm să treacă, pur şi simplu. Nu ştim să acceptăm ideea ce trecutul nu mai revine niciodată, orice s-ar întâmpla, şi dacă în trecut nu am fost fericiţi, ce rost are să ne tot gândim la el?

Dar dacă, invers, trecutul ne-a marcat tocmai pentru că am trăit momente fericite, este, oare, cu putinţă, să ne menţinem în acelaşi punct? Evident că nu!

Toate vin şi toate pleacă, aşa cum spune poetul, şi nu le putem opri.

Sforăitul este legat de trecut, dar el mai poate avea şi conotaţii strict afective, adică prin acest zgomot, de fapt, încercăm să comunicăm ceva, să rostim unele sentimente nespuse, să ne agăţăm, pur şi simplu, afectiv, de cineva sau, în varianta opusă, ne simţim strânşi într-o relaţie ca într-o capcană. Este o formă de refulare a emotivităţii de peste zi. În acest caz, cea mai bună metodă este să comunicăm deschis, să ne exprimăm sentimentele aşa cum le simţim, aşa cum vedem noi situaţia la momentul acela sau să ieşim din acea relaţie în care ne simţim prinşi fără a o accepta pe deplin.

Între doi oameni între care există o legătură afectivă, nu contează în ce relaţie suntem cu acea persoană, cea mă bună metodă de a ne elibera de acele emoţii este comunicarea sinceră şi deschisă. Are un efect mult mai clar şi rapid, totodată.

Citește aici cum te ajută infuzi de busuioc, măceș și coji de portocale în cazul în care sforăi!

Dacă sforăitul se întâmplă în timpul inspiraţiei, acesta este un strigăt de ajutor, dar dacă se produce în timpul expiraţiei, el ne vorbeşte despre o modalitate de a îndepărta un pericol. Acestea sunt « impresiile » pe care i le-am transmis noi subconştientului şi el încearcă să se facă auzit cumva.

Deci, sforăitul nu este o boală, aşa cum se spune pe la toate colţurile, este o reacţie de protecţie, este semnalul subconştientului, de care trebuie să ţinem cont în permanenţă. Să începem prin a accepta lucrurile aşa cum sunt şi de a acţiona în cel mai scurt timp, aşa cum credem că este cel mai bine pentru noi.

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.