"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Albert Einstein a fost mai mult decât o minte sclipitoare. El a avut atât de multe lucruri de împărtășit cu lumea întreagă, mai ales atunci când vine vorba despre fericire. De curând, au fost descoperite notițele sale, care datează din anul 1922. Prezentate de un vânzător din Hamberg, care preferă să rămână anonim, aceste notițe relatează câteva cuvinte simple, dar care sunt de actualitate chiar și în zilele noastre sau mai bine zis, după 95 de ani de la scrierea lor.

În timp ce era într-un tur, Einstein s-a cazat la Hotelul Imperial din Tokyo. Acolo a apărut un curier într-o zi, pentru a-i livra o scrisoare. Savantul nu și-a dorit ca această persoană să plece cu mâna goală, așa că i-a oferit, în loc de bani, două bileţele scrise chiar de el.

Mesajele au fost scrise în urmă cu aproximativ un secol, la scurt timp după ce Einstein fusese anunţat oficial drept câştigător al Premiului Nobel pentru Fizică.

Mesajele erau scrise de mână, în limba germană. Unul pe hârtie simplă, iar celălalt pe o hârtie luată de la hotelul în care era cazat.

Mesajul de pe foaia de la hotel suna astfel:

“O viață liniștită și modestă, aduce mai multă bucurie decât căutarea succesului într-o nelinişte constantă.”

Pe foaia simplă scria:

“ Unde există o dorinţă, există o cale.”

Einstein s-a semnat pe bilete și a menționat data.

Gal Winner, proprietar al Auction House, din Ierusalim, a scos la licitație cele două bilete, care datează din anul 1922.

Învață cum să gândești ca Albert Einstein.

Conform vânzătorului, Albert Einstein i-a spus curierului și că “Dacă ești norocos, poate că aceste două mesaje vor deveni mai valoroase, într-o zi, decât un simplu bacșiș.”

Biletele au fost puse spre vânzare în data de 25, a acestei luni, în cadrul Auction House, din Ierusalim.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.