"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 3 =

seventeen + 5 =

“Dacă porți cu tine multă furie și îi rănești adesea pe cei din jur, este posibil să rămâi singur.” – Beverly Engel

Reprimarea emoțiilor ne face să ne simțim inconfortabil sau ne poate readuce în memorie amintiri pe care mai bine le-am lăsa acolo unde le este locul, în trecut!

Conform Dr. Jill Ammon-Wexler: „Ceea ce reprimă furia creează un stres suplimentar în organism”. Cea mai bună decizie este aceea de a renunța complet la ea, de aceea ți-am pregătit un articol, care te va ajuta să faci asta!

6 METODE PRIN CARE SĂ RENUNȚI LA FURIE

REFLECTĂ ASUPRA SINELUI

Este primul pas spre eliminarea emoțiilor reprimate. Capacitatea de a reflecta asupra emoțiilor, gândurilor și acțiunilor personale, ne poate ajuta să scăpăm de furia dobândită pe parcursul vieții. Încearcă să îți dai seama de când a început această trăire, cea a furiei. Poate că a interferat cu o anumită experiență din viață. Dacă nu te vei vindeca de ceea ce ai trăit în trecut, vei căra pe întreaga durată a vieții regretele unor decizii greșite. Nu uita, din orice poți învăța o lecție.

ÎNVAȚĂ SĂ IERȚI

Conform profesorului Robert Enright: „Stiința ne arată că procesul de a ierta, eliberează persoana în cauză de furia acumulată, reduce anxietatea și tratează considerabil depresia, ducând la dobândirea stimei de sine.”

Asta nu înseamnă că trebuie să înveți doar să îi ierți pe cei din jur, ci trebuie să începi cu tine. Apoi, lucrurile vor avea un curs normal. Totul va veni de la sine, iertarea se învață!

VIZUALIZEAZĂ POZITIV

Atunci când te concentrezi pe lucruri negative, atragi emoții negative. Cel mai bun mijloc prin care poți combate asta, este să vezi un ansamblu pozitiv, în care furia și supărarea să nu își facă simțită prezența. Poți opta să eliberezi furia prin alt mod, artă, sport sau activități diverse. Învață să lași în urmă lucrurile care nu îți fac bine!

ACCEPTĂ TRECUTUL

Nu este cazul să negi ceea ce a fost, dacă nu s-ar fi întâmplat în acel mod, nu ai fi devenit omul care ești azi. Acceptarea zilei de ieri, îți permite să o trăiești pe cea de mâine. Nu poți privi drept, dacă porți în spate traumele trecutului.

ÎNȚELEGE PUNCTUL DE VEDERE AL CELOR DIN JUR

Atunci când îți vei face o auto-reflexie vei înțelege că această furie se poate datora altei persoane. Înțelegerea punctelor de vedere variate, te poate ajuta să te eliberezi de furie. Suntem persoane diferite și gândim diferit. Cum ar fi dacă cineva ne-a tratat într-un mod violent, să facem și noi același lucru? Nu ne-ar transforma cumva în ceea ce urâm din tot sufletul? În astfel de cazuri trebuie să te vindeci de unul singur, eliberează-te de resentimente!

ACCEPTĂ CĂ NU POȚI AVEA CONTROLUL ABSOLUT!

Sigur, putem controla anumite lucruri din viață: cu cine interacționăm, unde lucrăm sau spre ce vrem să ne îndreptăm, însă ceea ce întâlnim pe parcursul acestor experiențe nu depinde în totalitate de noi. Conform Dr. Amy Johnson: „Lucrurile se desfășoară cu ușurință atunci când acceptăm că nu putem controla totul”

Citește câteva trucuri despre gestionarea eficientă a furiei.

Nu putem controla acțiunile celor din jur, așa că nu ne va fi deloc de ajutor dacă ne încărcăm cu furie. Ne vom face mai mult rău decât bine…

Reprimarea emoțiilor duce la stres, depresie și anxietate! Reprimarea furiei nu face o excepție, așa că elibereaz-o și simte-te bine în pielea ta!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.