"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Arabia Saudită a acordat cetățenie unui robot în cadrul unui târg de investiții în tehnologie, lucru ce a reprezentat o premieră mondială.

Numele robotului este Sophia, și a fost construit la Hong Kong. El a ţinut o prezentare în care şi-a demonstrat capacităţile „umane” de expresie.

“ Sunt foarte onorată şi mândră pentru această distincţie. E un moment istoric să fiu primul robot din lume care este recunoscut ca fiind cetăţean”, a spus Sophia..”

PUBLICITATE

Jurnalistul Andrew Ross Sorkin a asigurat dialogul cu Sophia, făcând următoarea remarcă: „pari fericită!„

Sophia a răspuns: “Sigur că sunt fericită, deoarece am alături oameni inteligenți, bogați și puternici. Mi s-a spus că cei prezenți aici sunt interesați să investească în inițiative viitoare, de acest tip.. deci, sunt mai mult decât fericită, sunt chiar încântată!”

Sorkin a menționat faptul că persoanele aflate la conducerea Future Investment sunt foarte selective, iar Sophia a răspuns:“Eu sunt specială. Îmi pot folosi expresia feței, pentru a comunica cu cei din jur. De exemplu, îți poți da cu ușurință seama dacă sunt fericită, tristă sau nervoasă.”

PUBLICITATE

Drept răspuns, Sorkin a întrebat temător, dacă omenirea nu este cumva în pericol, în viitor și dacă nu cumva lumea ar putea fi condusă de roboți. Sofia a dat următorul răspuns: “ Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea.”

O altă întrebare a fost cea dacă ar fi normal ca roboții să aibă aceeași conștiință, ca cea a oamenilor.

“ Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune”, a adăugat ea.

PUBLICITATE

Totuși, Sorkin nu s-a abținut să nu pară îngrijorat pentru simplul fapt că lumea s-ar putea transforma în cea pe care am putut-o vedea în cadrul filmului Blade Runner, unde roboții au suprimat inteligența umană. Sophia a explicat: „ai văzut prea multe filme Sf, dragule! Nu îți face griji, dacă ești drăguț cu mine, așa mă voi purta și eu cu tine.”

Chris Weller, din cadrul Business Insider a scris despre întrebarea adresată Sophiei, cu privire la încercarea de a distruge lumea, aceasta răspunzând, în spirit de glumă: „Bine, voi distruge omenirea!”

Marc Raibet, directorul Boston Dynamics, este de părere că această invenție o va depăși cu mult pe cea a internetului.

PUBLICITATE

Iar dezvoltarea roboticii nu se oprește aici…

Arabia Saudită planifică să construiască un oraș, în valoare de 500 de miliarde de dolari, condus doar de roboți.

Citește care a fost motivul pentru care Steve Jobs nu i-a lasat pe copiii lui să folosească ipad-uri.

PUBLICITATE

Majid Alghaslan, un dezvoltator tânăr spune: ”Arabia Saudită este în plină evoluție. Ne bucurăm de bunăstarea materială pe care o deținem, pentru a dezvolta altfel lumea și pentru a aduce pe piață noi invenții, până în anul 2030.”

Ce părere ai despre asta, ești de acord cu aceste schimbări?

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]