"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Persoanele cardiace sunt cele mai sensibile la schimbările vremii…Dar dacă în aceste zile ploioase se aşază în pat când nu se simt bine, comit o gravă eroare!

loading...

Acest lucru nu face altceva decât să pună inima la muncă istovitoare, pompând sânge prin vase ineficiente.

Fără îndoială, aşa cum ne arată profesorul Mikhail Tombak, în cartea sa „Vindecarea bolilor incurabile”, cel mai bun tip de exercitţiu care ne ajută inima şi scade sensibilitatea la schimbările vremii este plimbarea afară din casă, pentru că antrenează cei mai mulţi muşchi.

Plimbările regulate în pas alert reduc cu 40% riscul unui infarct sau de apoplexie.

Acest lucru era cunoscut şin în Grecia Antică. Aristotel obişnuia să spună că nimic nu este mai rău pentru sănătatea noastră decât o perioadă lungă de inactivitate.

Oricine poate profita de pe urma exerciţiilor fizice, atât tineri cât şi bătrâni.

CONSUMĂ ACEST AMESTEC ZILNIC PENTRU A SCĂDEA ÎN GREUTATE ŞI A PROTEJA INIMA

Exerciţiul fizic înseamnă sănătate!

Iată şi un set de exercitţii care pot fi efectuate la prima oră a dimineţii, înainte de a începe ziua de lucru, de exemplu, dar pot fi făcute şi în cursul zilei, ori de câte ori vă simţiţi tensionaţi.

Durează maxim cinci minute.  Practicate cu regularitate, vă pot pune sistemul nervos din nou în ordine, pot îmbunătăţi funcţionarea glandelor endocrine, vă pot mări tonusul general şi capacitatea de a face faţă stresului.

– Puneţi degetele opozabile al mâinilor în spatele urechilor, iar cu celelalte degete acoperiţi urechile. Masaţi urechile prin mişcări sus-jos ale degetelor de cel puţin 30 de ori.

 

– Puneţi mâna dreaptă pe funte, cu degetul mic acoperind sprânceana stângă. Apoi, puneţi mâna stângă peste mâna dreaptă, cu degetul mic acoperind sprânceana dreaptă. Frecaţi fruntea cu mişcări stânga-dreapta de 30 ori, meţinând degetele mici pe sprâncene.

 

– Închideţi ochii, puneţi degetele opozabile pe pleoape şi masaţi cu mişcări circulare, de 15 ori în sens orar, de 15 ori în sens invers.

 

– Puneţi mâinile pe ceafă, cu degetele intercalate. Masaţi ceafa de 30 de ori orizontal şi de 30 de ori vertical.

 

– Sugeţi burta cât puteţi de mult, apoi umflaţi-o ca pe un balon. Repetaţi de 30 de ori.

 

– Puneţi mâna dreaptă pe abdomen, apoi acoperiţi-o cu mâna stângă. Masaţi abdomenul cu mişcări circulare, de 30 ori în sens orar. Schimbaţi măinile şi masaţi de 30 de ori în sens invers.

 

Ultimele doua exerciţii  vă pot  ajuta  la eliminarea gazelor intestinale şi a retenţiei de apă.

Un articol de Mihaela Iliescu

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.