"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

14 − four =

six − 1 =

“Comportamentul toxic al unei persoane, era acolo înainte ca tu să apari în viața sa. Semnele erau clare, poate că ai optat să nu le vezi, însă ele erau prezente!” – P.A. Speers

loading...

Relația ta nu se îndreaptă pe drumul la care ai visat? Poate că ți-ai imaginat altceva, însă nu pare să fie deloc așa. Psihologul Deborah Hecker spune că „ Este un lucru normal să îți imaginezi că o relație se bazează pe comunicarea dintre parteneri, însă uneori ajungem să fim răvășiți, deoarece ajungem într-o relație în care lucrurile stau cu totul și cu totul diferit.”

Poate că relația te face să te simți stresat sau observi că nu este locul tău lângă o astfel de persoană. Indiferent care ar fi motivul pentru care crezi că relația ta nu funcționează, citește cu atenție aceste 8 semne. Dacă le descoperi în relația ta, pune-i imediat capăt!

1. Alții trec prin lucruri mai rele

Simți că relația nu funcționează, însă te gândești că alți cunoscuți de ai tăi, trec prin clipe mai grele. Ajungi în punctul în care te compari cu alții „cel puțin nu sunt ca…”. atunci recunoști că ai o problemă în cuplu?

Este normal să se întâmple așa? Dacă tu crezi că problema ta este mai puțin gravă, nu înseamnă că ar trebui să o accepți. Nu uita, dacă te rănește, nu îi rămâne alături!

2. Crezi că poți rezolva problema

În toate relațiile trebuie depus efort, însă atunci când tu te lupți de una singură, doar pentru a găsi metode să rezolvi problemele din cuplu, ar trebui să îți pui semne de întrebare. Nicio problemă nu se poate rezolva, dacă nu depun efort ambii parteneri. Acceptă că unele lucruri nu se pot schimba și oferă-ți libertatea de a trăi așa cum îți dorești.

3. Aștepți ca partenerul să se schimbe

Oamenii trec prin mai multe etape, în decursul unei vieți, însă problema apare atunci când rămâi într-o relație doar pentru că te gândești la faptul că partenerul se va schimba cândva.

Poate că nu vrea să se schimbe sau pur și simplu așa este caracterul său. Crede-mă, de cele mai multe ori nu putem să schimbăm oamenii, mai ales atunci când aceștia nu sunt dispuși să facă nici cel mai mic sacrificiu.
De ce să îți pierzi timpul într-o relație, cu un partener care nu este așa cum ți-ai dori tu? Caută acea persoană, sunt sigur că o vei găsi!

4. Te confrunți singură cu relația

Relațiile nu ar trebui să fie un aspect al vieții noastre, cu care să ne confruntăm. Relațiile trebuie să fie frumoase, recunosc faptul că fiecare cuplu trece prin anumite situații, mai dificile uneori, însă asta nu înseamnă că o relație ar trebui să arate așa mereu. Nu ar trebui să înduri probleme în relație, doar pentru că tânjești după o clipă de fericire!

5. Te simți vinovată!

Poate că ai petrecut mulți ani alături de partenerul tău și ideea că l-ai putea părăsi pare crudă. Îți pare rău și decizi să rămâi în această relație doar pentru că te gândești că partenerul va suferi. Ia gândește-te: tu ești bine acum? Încerci cumva doar să îl faci pe el fericit? Acest tip de relație nu vă face bine niciunuia. Renunță la vinovăție și alege un drum, pentru viața ta!

6. Nu trebuie să rămâi singură

Foarte multe persoane îndură comportamentul violent sau nepăsător al partenerului, doar pentru că le este teamă să nu rămână singure. Dacă te afli în situația în care te gândești la asta, atunci ar trebui să îți pui câteva semne de întrebare.

Înconjoară-te de prieteni, cere părerea oamenilor în care ai încredere și decide să nu stai într-o relație doar de teama singurătății!

7. Rămâi în relație de dragul copiilor

Te-ai măritat devreme, ai rămas însărcinată și relația a ajuns în punctul în care nu mai merge. Între voi apar constant probleme și discuții, însă tu decizi să stai doar pentru că aveți copii. Oare copiilor le este bine să trăiască într-un mediu în care subiectul principal îl reprezintă certurile? Șansele sunt ca proprii tăi copii să devină adulți cu probleme de socializare, pe care tu i le-ai creat doar pentru că ai decis să rămâi într-o astfel de relație.

8. Depinzi financiar de partener

Relațiile sunt compuse din compromis și echilibru. Atunci când unul dintre parteneri este singurul care aduce bani în casă, probabil că celălalt se va simți dependent de acesta.

Ian Williams, purtător de cuvânt al Debt Advisory Center, spune că: „Este șocant să afli că un număr atât de mare de persoane rămân într-o relație doar pentru că depind financiar de partener”

Dacă simți că nu mai reziști, iar acesta este singurul motiv care te ține legat de partener, încearcă să îți descoperi pasiuni, mergi și caută un job, poate fi plătit cu oricât la început, important este să te bucuri de independență financiară. Restul va veni de la sine.

Citește care sunt semnele că ești într-o relație cu un psihopat.

Atunci când ne aflăm în relații toxice, viața ni se transformă într-un labirint, a cărui ieșire nu pare să fie prea aproape. Nimeni nu merită să fie nefericit în viață!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.