"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Din păcate, marea majoritate a oamenilor nu lucrează în locurile unde ar fi dorit, însă trebuie să învățăm să ne bucurăm de faptul că avem un serviciu, mai ales în această perioadă când locurile de muncă sunt limitate.

Dacă simți că nu te poți adapta acelui loc de muncă și nu vrei să îți mai faci rău, ai două variante:

1. Mergi în continuare la serviciu, însă schimbă ceva
2. Schimbă locul de muncă

Dacă nu ai găsit încă un alt loc de muncă și ești nevoit să mergi acolo unde îți displace, trebuie să găsești un echilibru!

Iată care sunt sfaturile noastre:

Trăiește prezentul

Mark Manley, consilier în materie de carieră ne vorbește despre încercările prin care oamenii trec zilnic la locul de muncă și despre ce schimbări trebuie făcute. El ne spune că majoritatea oamenilor pleacă de acasă cu o impresie greșită. „locul ăsta de muncă este groaznic!„ sau ”îmi urăsc job-ul”

Din păcate, acest lucru nu ne ajută cu nimic. Ce avem de făcut? Trebuie să ne concentrăm pe prezent și să înțelegem că acel loc de muncă este doar provizoriu, putem oricând să găsim un altul.

Îmbunătățește-ți relația cu colegii

Chiar dacă nu îți place locul de muncă, poate că te poți bucura de compania colegilor. Încearcă să discuți mai mult cu ei, află care este părerea lor cu privire la locul de muncă. Ei sunt la fel de nemulțumiți ca tine?

Găsește oportunitatea în orice întreprinzi

Oamenii au în permanență nevoie de ceva: nevoia de a crește, de a evolua, de a cunoaște.

Chiar și locul de muncă neplăcut poate aduce schimbări în viața noastră. Cum? Acolo putem cunoaște oameni noi, ne putem confrunta cu situații peste care credeam că nu vom trece niciodată sau, de ce nu, ne putem descoperi pe noi înșine. Nu sta 8 ore la lucru, gândindu-te că nu îți place, îți va face mult rău! Mai bine vezi ce poți învăța!

Fii recunoscător pentru ceea ce ai!

Știai că există oameni care caută cu disperare orice loc de muncă, însă nu îl găsesc? Știai că sunt oameni care ar da orice să își câștige cumva existența? Crezi că mai este cazul să ne plângem în permanență pentru locul de muncă actual? Eu cred că nu! Mai bine fii recunoscător pentru faptul că, pentru moment, ai unde să lucrezi.

Citește care sunt cele 4 tipuri de șefi și cum să le faci față.

Rămâi pozitiv și caută ceva ce îți place.

Așa, am ajuns și la acest capitol. Dacă nu ești mulțumit de locul de muncă, treaba este simplă, dedică-ți timp căutând altceva. Nimeni nu te ține cu forța la serviciu, nu?
Chiar dacă nu ai găsit acum, șansa ta este pusă bine. Cu fiecare pas făcut ești mai aproape de ea.

Deci, în loc să ne plângem mereu, mai bine am încerca să ne focalizăm energia pe altceva. Să nu uităm, schimbarea vine prin noi!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.