"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

fourteen + 19 =

2 × three =

Oare ce e viața omului pe pământ?

Oare cum trece viața omului pe pământ? În ce ritm se desfășoară? Am auzit păreri de la oameni care cred că de la o vârstă viața se desfășoară pe repede înainte.

Se întâmpla la fel și în copilărie? Ce s-a schimbat de când am devenit maturi? Ce am lăsat în urmă, ce am uitat?

Dumnezeu știe de ceea ce avem nevoie fiecare, uneori credem că suntem sănătoși și nu ne mai trebuie nimic, însă în realitate suntem bolnavi… totuși vrem să credem că suntem sănătoși și că nu ne lipsește nimic.

Atunci când ne confruntăm cu neajunsuri credem că suntem bolnavi, nimic nu este suficient, mereu vrem mai mult. Soluția este să regăsim echilibrul, să ne liniștim, astfel vom regăsi mântuirea, atât trupească, cât și sufletească.

Să vedem lucrurile altfel, ce se petrece cu noi atunci când suntem liniștiți?

Sistemul nervos se relaxează și atunci totul pare mai ușor, lucrurile rele care se petrec în jurul nostru nu ne mai afectează. Înțelegem că lucrurile au fost menite să se desfășoare în acest ritm și totul devine mai clar.

Atunci când cerem prea mult de la noi și nu înțelegem că anumite situații sunt imposibile de realizat, ajungem să ne chinuim singuri. Trebuie să înțelegem un lucru, dacă ceva ne este necesar, Dumnezeu ni-l va oferi în dar!

Noi, ca oameni suntem legați de tot ceea ce ne înconjoară, prieteni, familie, casa în care locuim. Noi suntem viață, iar Universul este pretutindeni. Noi suntem parte din Univers și părticică din Dumnezeu!

Te-ai gândit vreodată că viața reflectă gândurile tale? Că modul în care alegem să trăim este generat de gânduri? Oamenii care gândesc curat, doresc mereu binele celor din jur, regăsesc viața veșnică. Dacă alegem să fim blânzi și calmi, imediat devenim mai buni, iar această bunătate are efecte miraculoase asupra sănătății noastre, asupra lumii întregi. Lumea a fost creată prin bunătate și astfel va dăinui etern.

Dacă ne vom întoarce fața către Dumnezeu, vom descoperi frumusețea binelui, puterea de a-l întreprinde și vom simți satisfacția îndeletnicirii noastre, căci Dumnezeu este Bun și asta Îl face nemuritor! Slavă Dumnezeului nostru, slavă Lui căci el lucrează prin tot ceea ce ne înconjoară. El ne ajută pe fiecare după nevoie, așa că nu trebuie să punem sub semnul întrebării căile Sale, căci el cu bunătate le sălășluiește pe toate!

Vezi aici de ce Dumnezeu ne supune încercărilor de tot felul? Îi place să suferim?

Niciun om nu are frică, dacă Îl urmează pe Dumnezeu, căci El este desăvârșit, prin El devenim desăvârșiți, iar fără Dumnezeu nu suntem nimic.

Dumnezeu este dragostea pură, dacă Îl găsim în inima noastră, ne vine degrabă în ajutor. De Îl vom căuta în inima noastră, vom putea întreprinde orice, căci totul e viață cu El și întuneric fără…

Dumnezeu poate stinge soarele, poate face minuni, ne încălzește sufletul, căci dacă sufletul nu se află în sălașul lui, inima se oprește să mai bată. În inimă stă Dumnezeu, El este sufletul nostru! Dacă îl scoate din inimă, omul începe să fie lovit, năpăstuit și doar prin rugăciune sinceră Îl readuci în trup, pentru a te înconjura iar cu căldura Sa.  Omul cu iubire de Dumnezeu are rugăciunea în gând mereu, simte o liniște care pare să nu fie desprinsă din lumea această, căci ea nu e, e părticică ruptă din Dumnezeu. El se rupe în bucăți pentru noi și se ascunde în inimile noastre pentru totdeauna.

Prin rugăciune regăsim bucuria și iubirea, căci ea e limba prin care vorbim cu Dumnezeu, ea e cuvântul care ne leagă de eternitate, ea e puterea de a le înțelege pe toate…

Poate că cel credincios va avea mai multe necazuri decât cel ce nu crede, pentru că acela nu are durerea din inima care tinde la viața veșnică. Pentru cel ce nu crede, totul se derulează în lumea aceasta: ce mănâncă, cu ce se îmbracă, ce mai cumpără… dar credinciosul nu are bani să cumpere iubirea veșnică, căci ea se dobândește prin rugăciune, ea se dobândește prin fericire, prin sine către iubirea de mâine..

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.