"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three − three =

nine + seven =

Diabetul zaharat, adică incapacitatea organismului de a utiliza glucoza provenită din glucide (zahăr, făinoase), impune suprimarea dulciurilor și a patiseriei, precum și limitarea consumului de pâine, paste făinoase sau orez.

loading...

Cu toate acestea, câteva alimente cu un conținut redus de glucide, cum sunt fructele, laptele se pretează la prepararea de deserturi care, îndulcite cu zaharină, pot umple un gol în alimentația diabeticului în special la vârste fragede când atracția dulcelui este irezistibilă.

Rămâne însă ca regulă general valabilă în diabet că desertul ideal îl reprezintă fructele crude, în cantitățile permise de medic.

Totuși, ca diabeticul să nu mânânce numai fructe, am reținut special pentru el  rețeta cremă de cafea cu gelatină (4 porții) și cu un total de 8 g glucide (împărtășită de o persoană cu o astfel de afecțiune).

Ingrediente:

-200 ml lapte

-400 ml cafea fiartă

-100 g frișcă nebătută

-4 foi de gelatină

-4-8 tablete zaharină

-1 gălbenuș

-vanilie după gust

Citește aici de ce semințele de cânepă sunt un miracol pentru diabetici!

Mod de preparare:

Se freacă bine găbenușul, se adaugă laptele rece și se toarnă totul în cafea clocotită cu o bucată de baton de vanilie. Se fierbe mai departe până se leagă crema, apoi se ia de pe foc și se adaugă zaharina și gelatina înmuiată ½ oră în apă rece și apoi diluată într-o lingură de apă fierbinte.

Se pune crema 30 de minute la rece, apoi se adaugă frișca bătută, amestecând ușor. Se tornă compoziția într-o compotieră umezită și se pune la rece până la servire.

Din cantitatea de frișcă se poate opri o lingură cu care se ornează crema. Laptele din cremă se scade din rația zilnică.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.