"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

fourteen − five =

sixteen − six =

Delicioase și extrem de apreciate de români, murăturile sunt așteptate cu sufletul la gură.

Iar acum este momentul când gospodinele încep să se bată în rețete care mai de care mai delicioase, în care, din păcate adaugă conservant.

loading...

Fără să știe că acesta sau alte condimente la plic pot produce, potrivit specialiștilor boli grave, printre care și cancer.

Folosiți metode tradiționale

Ce sunt de fapt condimentele pentru murături? Un amestec de usturoi, sare, mărar dar și… benzoat sodiu, adică un conservant. Care, potrivit experților nu trebuie folosit, alături de alte mix-uri pentru murături, deoarece conține aditivi ce dăunează grav sănătății.

Vezi aici o rețetă simplă de murături asortate gustoase ca la mama acasă!

Cel mai sigur este să folosiți metodele tradiționale păstrate din vechime, respectiv sarea gemă, neiodată, nefiltrată, binecunoscuta sare grunjoasă, zahărul care funcționează ca un conservant absorbind apa,  oțetul natural obținut din vin, uleiul care oprește dezvoltarea mucegaiurilor și blochează contactul cu aerul, hreanul sau legendarele crenguțe de vișin, salvie, cimbru, rozmarin sau flori de măr care reduc viteza de oxidare și întârzie dezvoltarea bacteriilor.

Un articol de Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.