"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Rugăciunea Domnească Tatăl nostru are origine divină

Una dintre primele rugăciuni pe care le învățăm chiar din copilărie este Tatăl nostru, o Rugăciune Domnească despre care se știe că a fost lăsată de însuși Iisus.

Când trebuie rostită

Potrivit sfinților părinți, rugăciunea are o origine divină, textul ei integral fiind păstrat în Evanghelia Sfântului Matei  şi, într-o versiune prescurtată, în Evanghelia Sfântului Luca. Se crede că însuși Mântuitorul a rostit această minunată rugăciune la rugămintea unui apostol: Doamne, învață-ne și pe noi să ne rugăm. De aceea, Tatăl nostru se numește și Rugăciunea Domnească.

PUBLICITATE

Mai mult, această rugăciune se deosebește de celelalte prin marea sa putere, ușurința de a fi înțeleasă și bogăția cugetărilor.

Tatăl Nostru se rostește în fiecare zi, dimineața, înainte și după masă, seara în fața icoanei dar și în orice moment al zilei în care cerem ajutorul lui Hristos.

Citește aici despre persoanele cărora le este mereu frică. Acestea NU au credință în Dumnezeu!

PUBLICITATE

Rugăciunea este următoarea:

„Tatăl nostru Carele ești în ceruri, sfințească-se numele Tău. Vină împărăția Ta. Facă-se voia Ta precum în cer așa și pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă’n fiecare zi. Și ne iartă nouă păcatele noastre, căci și noi iertăm oricui ne-o datorează nouă. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de Cel-Rău. Amin!”. Cuvântul „Amin” cu care se termină Rugăciunea Domnească e un vechi cuvânt evreiesc, şi care înseamnă: „Aşa să fie”, „Toate să se facă după cum ne-am rugat”.

Un articol de Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.