"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 4 =

12 + four =

Încă de la începutul existenţei sufletelor noastre, suntem trecuţi în grija acestor fiinţe iubitoare care ne ocrotesc, ne şcolesc şi ne îndrumă la fiecare pas. Când te naşti pe Pământ, aceste fiinţe iubitoare te călăuzesc pe tot parcursul vieţii, ajutându-te să îţi găseşti şi să îţi îndeplineşti menirea. Este vorba despre călăuzele spirituale, entităţi care ajută la îndeplinirea eforturilor spirituale şi lumeşti ale oamenilor.

loading...

De-a lungul istoriei, mulţi oameni şi-au documentat experienţele sau interacţiunile cu călăuzele lor spirituale. Deşi majoritatea dintre noi nu putem vedea sau interacţiona cu aceşti ghizi cât timp suntem prinşi în trupul fizic, putem simţi totuşi prezenţa acestora în preajma noastră.

Potrivit mai multor cercetători şi terapeuţi, ghizii spirituali sunt suflete foarte avansate, care şi-au încheiat ciclurile de încarnare şi care ne ajută acum să realizăm la rândul nostru acest lucru. Nivelul lor de conştiinţă şi metodele lor de comunicare a înţelepciunii superioare sunt variate şi pot avea un impact puternic asupra vieţii noastre.

Influenţa unei călăuze spirituale

Întrucât ghizii noştri spirituali ne ajută pe parcursul întregii vieţi, ei rămân conştienţi de ceea ce se petrece cu noi în fiecare clipă. Călăuzele ne influenţează viaţa pe Pământ în multe moduri. Iată principalele căi prin care călăuzele spirituale interacţionează cu noi, oamenii:

1. Prin puterea intuiţiei

Intuiţia este o senzaţie fascinantă, una atât de unică şi profundă încât poate fi aproape imposibil de explicat în cuvinte. Atunci când ghizii spirituali consideră necesar, ei ne trimit aceste informaţii pe care le percepem şi le preluăm ca fiind manifestări ale propriei intuiţii. Aceste informaţii par să apară din senin, dar sunt întotdeauna de o importanţă extremă. Mulţi avem tendinţa să ne înăbuşim intuiţia, ceea ce este regretabil, având în vedere ce sursă valoroasă de informaţii reprezintă de fapt această dimensiune.

Intuiţia poate fi, de asemenea, rezultatul lecţiilor pe care le-am desprins în încarnările anterioare. Ori de câte ori te laşi ghidat de „instinct”, fie este vorba de intervenţia călăuzelor spirituale, care plantează informaţia necesară la momentul potrivit, fie este vorba de un bagaj de cunoştinţe înmagazinate în vieţile anterioare.

2. Prin intermediul celui de-al şaselea simţ

De multe ori presimţim lucruri în moduri pe care nu putem să ni le explicăm. Este vorba de acel „al şaselea simţ” care ne avertizează că ceva urmează să se întâmple, chiar dacă nu reuşim să desluşim exact ce anume. Este vorba, din nou, de intervenţia călăuzelor spirituale, care încearcă să ne comunice lucruri importante. De obicei, se recomandă să acorzi atenţie acestor presentimente.

3. Situaţii imposibile

Sunt momente în viaţă asupra cărora nu părem să avem niciun control, precum şi coincidenţe care ne pun pe gânduri. Când trăim astfel de coincidenţe, considerăm adesea că urmează să se petreacă ceva interesant şi, adesea, chiar aşa se şi întâmplă.

Acestea sunt situaţii generate de ghizii spirituali ca să se asigure că lucrurile iau turnura potrivită.

4. Întâlniri care doar par întâmplătoare

Se întâmplă uneori să reîntâlnim persoane după mulţi ani şi să privim aceste regăsiri ca pe nişte coincidenţe plăcute. Cel mai adesea, aceste întâlniri nu sunt însă deloc întâmplătoare, fiind regizate de fapt de călăuzele noastre spirituale. Renumitul psihiatru Carl Jung a studiat aceste coincidenţe aparent imposibile şi, pentru a şi le putea explica, a inventat termenul de „sincronicitate”. El a înţeles că există forţe mai presus de natură care influenţează mersul lumii.

Prezenţa eternă a călăuzelor spirituale

Astfel de fenomene nu a fost explicate încă ştiinţific, dar apar la frecvenţe prea puternice ca să fie ignorate. Fiecare dintre noi trăieşte la un moment dat experienţe de comuniune sau comunicare cu forţe superioare benefice, interacţiunile fiind profunde şi zguduitoare. Da, este posibil să interacţionăm cu ghizii noştri spirituali, doar că pentru asta trebuie să intrăm în contact cu dimensiunea lor spirituală. Trebuie să fim mai atenţi şi mai receptivi la prezenţa lor.

Citește care este latura întunecată a spiritualității.

Conştientizarea şi acceptarea faptului că ghizii spirituali există şi caută să ne influenţeze viaţa în mod pozitiv, putem să facem eforturi de a ne armoniza acţiunile cu informaţiile pe care ni le transmit. Ce poate fi mai încurajator decât să te bazezi pe o energie sau pe o fiinţă spirituală al cărei unic scop este să te apere? Există moduri concrete de a ne apropia spiritual de aceşti ghizi, printre care şi meditaţia.

Disciplina meditaţiei ne ajută să ne dezvoltăm latura spirituală şi să ne racordăm mai bine la energiile spiritelor benefice. Răpeşte-ţi, aşadar, câteva clipe în fiecare zi ca să le dedici practicii meditaţiei. În timp, aceste exerciţii te vor ajuta să devii mai receptiv la semnele trimise de ghizii spirituali.

Un alt mod de a te sincroniza mai bine cu călăuzele spirituale constă în folosirea viselor ca mijloc de comunicare cu acestea. Visele lucide sunt cele mai puternice în acest sens. Aceste vise se petrec atunci când trupul doarme, dar mintea este conştientă, şi pot fi influenţate prin exerciţiu. Visele lucide sunt cel mai bun mod de a-ţi accesa subconştientul şi de a comunica cu ghizii spirituali, dar direcţionarea acestor vise către ceea ce ne interesează cu adevărat necesită mult efort şi experienţă.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.