"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

7 + ten =

five + 6 =

Bogat în polifenoli: flavonoide şi lignani , fără cofeină, cu foarte puţine taninuri, denumit şi “ceaiul roşu”, Rooibos nu se înrudeşte nici pe departe cu ceaiul verde.

loading...

Acest arbust cu flori galbene, originar din regiunile muntoase ale Africii de Sud, este folosit de localnici de sute de ani.

Infuzia este medicinală şi răcoritoare în acelaşi timp, iar pentru că nu conţine cofeină poate fi un substitut delicious pentru cafea.

În anul 1932, Rooibos a fost inclus în lista plantelor medicinal africane, fără a i se preciza exact întrebuinţările.

În Africa de Sud, medicina tradiţională foloseşte Rooibos pentru a calma colicile sugarilor, alergiile, astmul, iritaţiile şi problemele dermatologice, dar şi afecţiunile carediovasculare, gastrointestinale şi respiratorii.

Iată ce alte proprietăţi dovedite ştiinţific are infuzia:

  1. Un potenţial anticancerigen important

Studiile au arătat că înlesneşte eliminarea substabţelor cancerigene, inhibă proliferarea celulelor canceroase, reduce riscul mutaţiilor şi este antiinflamator.

 

  1. Protecţie împotriva radicalilor liberi

Compuşii din Rooibos sunt antioxidanţi, mai puţin totuşi decât cei din ceaiul  verde.

 

  1. Tulburări de menopauză

Lignanii din Rooibos sunt fitoestrogeni a căror eficienţă  a fost  demonstrată, ceea ce le oferă un rol important în uşurarea simptomelor menopauzei.

De asemenea, combinaţia de acţiune antioxidantă şi fiotestrogenică duce la un efect anti-îmbătrânire interesant.

 

  1. Acţiune antimicrobiană

Este eficient împotriva colibacililor, a stafilococului auriu şi a Candida Albicans – ciuperca care provoacă micoze digestive şi ginecologice.

Are, de asemenea, o acţiune antivirală, studiile făcute in vitro arătând că polizaharidele din compoziţie acţionează împotriva virusului HIV.

 

  1. Efecte antispastice, prin dilatarea bronhiilor şi scăderea presiunii sanguine.

IATĂ CE NU ŞTIAI DESPRE CITRICE ŞI MIRODENII

Cum se prepară infuzia?

Se toarnă o cană de apă clocotită peste patru grame plantă (două linguriţe) şi se lasă la infuzat timp de cinci minute. Se consumă una, două căni pe zi.

Puteţi adăuga mentă, busuioc,  iasomie sau coajă de lămâie plus câteva cuburi de gheaţă şi obţineţi o delicioasă băutură răcoritoare, tonică si potrivită zilelor călduroase de vară.

Rooibos se găseşte în plafaruri, magazine de produse natusite şi în anumite magazine alimentare.

 

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.