"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

20 − seven =

twenty − 9 =

Știai că ne petrecem o treime din viață dormind? Având în vedere acest lucru, nu mai este de mirare că somnul neodihnitor și postura corporală improprie în timpul somnului se răsfrâng din plin asupra sănătății întregului corp.

Iată câteva sfaturi avizate cu privire la corectarea factorilor cauzatori de insomnie:

1. Durerile de umeri

Dacă suferi deseori de dureri de umăr, evită să dormi pe o parte, cu atât mai mult sprijinit pe umărul dureros. Nu este bine nici să dormi pe burtă, pentru că această postură afectează aliniamentul corect al umerilor.

Cea mai bună poziție de dormit în acest caz este întins pe spate cu o pernă îngustă așezată sub cap. Ca să menții umerii într-o poziție stabilă, mai așază o pernă pe burtă și strânge-o în brațe până ce adormi. Dacă nu reușești să adormi astfel, încearcă să dormi întins pe partea opusă umărului dureros, ținând picioarele ghemuite și așezând între genunchi un pui de pernă.

2. Durerile de spate

Pentru contracararea durerilor de spate, este esențial să menții curbura normală a coloanei vertebrale pe timpul somnului. Cea mai bună poziție de dormit în astfel de situații este întins pe spate și cu o pernă sub abdomen și bazin.

PUBLICITATE

Dacă preferi să dormi pe o parte, ghemuiește-te în poziția fetală. Adu picioarele către piept și ține spatele arcuit. Opțional, poți așeza un pui de pernă între genunchi.

Citește aici cum poți adormi într-un minut folosind o metodă simplă!

3. Durerile de ceafă

Dacă suferi de dureri de ceafă, cel mai indicat este să dormi întins pe spate sprijinindu-ți capul pe o pernă ortopedică și așezând o altă pernă sub brațe. Dacă preferi să dormi pe o parte, ai grijă ca perna să nu fie prea înaltă. Dacă preferi să dormi pe burtă, alege o pernă joasă; totuși, această poziție de dormit nu este cea mai indicată, având în vedere că suprasolicită musculatura gâtului.

4. Problemele de adormire

Lumina emisă de telefoane și calculatoare afectează ritmul circadian, așa că aceste aparate trebuie scoase din funcțiune înainte de culcare. În plus, evită să bei cafea, ceai negru, ciocolată caldă și sucuri cofeinizate cu cel puțin șase ore înainte de culcare.

5. Tulburările de menținere a stării de somn profund

Dacă te trezești deseori în toiul nopții, ia în calcul scoaterea din funcțiune a aparaturii electronice înainte de culcare și nu consuma alcool seara. În plus, menține o temperatură ambientală cuprinsă între 20 și 22° С.

Vezi cum poți alunga insomnia în mod natural!

6. Problemele de trezire

Această problemă este destul de dificil de rezolvat, pentru că necesită ceva mai multă disciplină. Ca să te obișnuiești să te trezești dimineața devreme, reglează alarma la aceeași oră în fiecare zi, chiar și în weekend, timp de o lună.

7. Sforăitul

Dacă sforăi în somn, se recomandă să nu dormi pe spate, pentru că această poziție de dormit îngustează căile respiratorii și predispune la probleme de respirație sonoră. Culcă-te pe o parte ca să menții traheea într-o poziție normală.

8. Crampele picioarelor

Crampele picioarelor instalate pe timpul nopții se pot datora leziunilor nervoase, mai multor boli, dar și deficiențelor de minerale. O metodă bună de a preveni aceste crampe constă în practicarea de exerciții de yoga înainte de culcare.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

PUBLICITATE