"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × 4 =

13 − three =

Ori de câte ori ne lovim de pragul de sus, îl vedem pe cel de jos.

Astfel se întâmplă în zilele noastre, când ne reîntoarcem la natură, aplicând pe baze ştiinţifice o grămădă de „leacuri” băbeşti.

Se ştie că artrita afectează vieţile a sute de milioane de oameni din întreaga lume.

Medicina alopată oferă produse pentru ameliorarea durerilor specifice bolii, dar efectele secundare ale unei astfel de medicaţii sunt catastrofale: rinichi afectaţi, apariţia ulcerelor, a hemoragiilor etc.

În mod frecvent se folosesc antinflamatoare precum aspirina (acid acetilsalicilic), ibuprofenul sau naxoprenul.

Încă din Antichitate, Salcia şi extractul din scoarţă erau folosite în anumite afecţiuni interne şi externe, fără efecte secundare.

Se ştie că în ţara noastră  se găsesc peste zece specil de Salcie (Salix alba), iar acestei plante îi datorăm medicamentul cel mai folosit în lume – aspirina – care se numără printre cele mai vechi mijloace de combatere a febrei şi a durerilor.

Din scoarţa Salciei a fost izolată pentru prima dată Salicilina – aspirina vegetală, în anul 1827.

În anul 1935, chimistul german Karl Lewieg a obţinut acidul salicilic – precursorul aspirinei de astăzi.

Spre deosebire de aspirina sintetică, Salcia nu are efecte secundare nedorite, este un remediu de durată, care poate fi folosit pe perioade lungi de timp.

Salcia ne dă, astfel, un produs natural care nu are efecte adverse, cum ar fi fragilitatea vaselor de sânge, scăderea imunităţii, iar extractul din scoarţă are nenumărate efecte benefice.

Pentru uz intern, se recomandă ca un antireumatic bun, un analgezic de excepţie, antitrombotic, pentru reducerea febrei, sedativ nervos, puternic astringent şi hemostatic, bun coagulant şi antidiareic.

IATĂ CE TREBUIE SĂ FACI CA SĂ SCAPI DE GÂTUL ÎNŢEPENIT

Pentru uz extern, extractul de Salcie se poate folosi în stomatite, afte, spndilită, reumatism, hemoroizi.

Alte recomandări: gută, poliartrită reumatoidă, amigdalite, insomnie, dureri de cap, dismenoree şi sindrom premenstrual, apetit sexual exagerat, hiperexcitabilitate sexuală, stări de nelinnişte şi agitaţie, stres, ischemie cardiacă etc.

Produsele pe bază de Salcie pot fi luate şi preventiv.

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.