"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Relațiile de lungă durată devin adeseori o provocare majoră pentru ambii parteneri. Desigur, atracția puternică și iubirea pasională de la începutul relației pot întări conexiunea dintre parteneri și trimite relația amoroasă pe un bun făgaș, dar, odată ce pasiunea începe să se stingă, lucrurile se complică.

În continuare îți prezentăm greșelile pe care trebuie să le eviți ca să menții conexiunea cu partenerul sau partenera la fel de puternică și pe viitor.

Acuzațiile false

Chiar dacă este vorba de ceva banal precum învinovățirea iubitului/iubitei pentru „dispariția” ultimei prăjituri din frigider, psihologul Tom Jordan spune că acuzațiile false, nefondate, se pot transforma ușor într-o formă de abuz emoțional.

Pentru a evita acest comportament periculos, medicul sugerează să îți modifici limbajul atunci când îți comunici sentimentele și nemulțumirile. În loc să începi discuția cu „Iar ai făcut asta…”, încearcă să spui „Mă simt____când tu faci un anumit lucru”.

PUBLICITATE

Petrecerea de mai mult timp butonând telefonul decât stând de vorbă cu perechea

Majoritatea dintre noi întâmpinăm dificultăți în stabilirea unor limite clare privind folosirea telefoanelor mobile și a altor gadgeturi. Potrivit unui sondaj din 2014, unul din patru utilizatori ai telefoanelor mobile s-au declarat nemulțumiți de faptul că iubitul/iubita petrece prea mult timp butonând telefonul.

Așadar, dragilor, învățați să mai puneți gadgeturile deoparte. Dacă dispozitivele tehnologice sunt mai interesante pentru tine decât persoana de lângă tine, este cazul să schimbi niște lucruri.

Citește aici despre secretele unei relații frumoase!

PUBLICITATE

Răspunsurile care trădează agresivitate pasivă

Psihologul Preston Ni afirmă că acest comportament evaziv și deosebit de frustrant se poate manifesta într-o multitudine de moduri, printre care și: bârfele, sarcasmul, tăcerea ca formă de pedeapsă, găsirea de scuze, incriminarea pe nedrept, procrastinarea, încăpățânarea, sabotajul, răul autodirecționat și comportamentul de victimă.

Dacă nu ai avut până acum o relație serioasă, atunci sunt șanse mari să pici uneori pradă acestora comportamente distructive. Până la urmă, angajamentele generează și teamă, și până și cele mai raționale și mai calculate persoane pot pierde din vedere simțul egalității.

Ni sugerează că „agresivii pasivi” se cufundă într-o permanentă stare de introspecție obiectivă, concentrându-se mai degrabă pe triggerii care îi fac să devină reactivi, și nu proactivi.

PUBLICITATE

Reticența de a accepta schimbările

Dacă intenționezi să-ți petreci restul vieții alături de persoana iubită, atunci ar fi bine să te pregătești și pentru schimbările pe care le implică relația. Căsnicia, ca și viața, presupune atât suișuri cât și coborâșuri.

Psihologul Terri Orbuch spune că mulți oameni se tem de tot ceea ce presupune cuvântul „schimbare”, dar și că o simplă schimbare a mentalității poate transforma complet modul în care percepi experiențele noi, generatoare de anxietăți. Orbuch sfătuiește păstrarea unei atitudini pozitive și acceptarea schimbărilor ca pe oportunități de dezvoltare personală, dar și a vieții în doi.

Totuși, există și situații în care sunt încălcate anumite limite în relație, fie ele de ordin financiar, emoțional sau de nepotriviri de stil de viață, caz în care tu, din postura de partener, trebuie să îți faci cunoscute nemulțumirile și granițele care nu vrei să fie încălcate. Ceea ce ne aduce la punctul următor…

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]