"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

17 − one =

five − 4 =

De multe ori suntem judecaţi dur, ni se pun în cârcă fapte pe care nu le-am făcut şi poate nici nu le-am gândit. Am fost catalogaţi în funcţie de o vorbă spusă la întâmplare sau de un gest făcut fără să gândim prea mult.

loading...

Am fost apostrofaţi sau chiar jigniţi pe nedrept… Vi se pare cunoscut scenariul?

Nimeni din afara noastră nu ne cunoaşte cu adevărat

Impresiile altora sunt false şi nu se bazează pe nimic concret. Un moment din viaţă în care am interacţionat cu alţii ne-a dezvăluit o slăbiciune de la care ni s-a tras o etichetă.

Apoi, a urmat tot dezastrul de discuţii şi bârfe, jigniri şi acuze. Nu este momentul să analizăm de ce o fac alţii, dar este momentul să vedem cine suntem noi cu adevărat. Am primit de la Creator o mulţime de daruri: suntem inteligenţi, sensibili, pricepuţi, creativi, avem memorie excelentă şi listă ar putea continua.

Avem şi slăbiciuni, avem şi defecte la care vom lucra să le ameliorăm. Există cineva din Univers mai important în faţa lui Dumnezeu decât noi? Cum bine ştim, nu există. Creatorul ne-a făcut pe toţi la fel, adică cel care ne jigneşte cu ce este mai presus? Cu nimic.

Crezi că te cunoști cu adevărat? Încearcă acest test tibetan ca să-ți descoperi părțile ascunse ale personalității!

Diplomele, funcţiile, banii îi sunt necesar lui, el are nevoie de ele pentru a fi fericit. Şi noi le putem avea în orice moment, şi noi ne putem bucura de ceea ce ne face fericiţi. Şi atunci unde este problema? Răspunsul corect este că nu ne iubim suficient de mult pentru a nu ne lăsa doborâţi de o etichetă pusă de cineva.

Nimeni nu ne cunoaşte cu adevărat, cei din afară au doar impresii despre noi, ei ştiu numai ceea ce am lăsat noi să se vadă.

Tu ce părere ai despre tine?

Dacă te laşi înfrânt de vorbele spuse de cineva care nu te cunoaşte, tu, care te cunoşti cel mai bine, ce crezi despre tine? Iubirea de sine începe cu impresia ta despre tine. Dacă te vezi într-un fel pozitiv, dacă te apreciezi, dacă te bucuri pentru micile tale succese, dacă îţi rezervi timp pentru tine etc, iată o modalitate în care îţi poţi exprima iubirea pentru tine.

Dacă ai o impresie proastă despre tine, dacă te învinuieşti tot timpul, dacă te tratezi cu duritate, dacă nu te poţi înţelege tu pe tine însuţi, alţii cum ar putea să o facă? Ce pretenţii putem avea de la cineva care NU ne cunoaşte?

Dumnezeu ne-a creat dintr-o mare iubire pentru noi, ne-a iubit şi ne iubeşte în permanenţă, mai mult decât o facem noi înşine faţă de noi. Suntem într-o eroare pe care trebuie să o corectăm prin iubire de sine şi prin înţelegere. Să lăsăm, aşadar, pe ceilalţi în drumul lor, să vorbească, să bârfească, să acţioneze aşa cum cred ei de cuviinţă.

Orice încercare de a regla lucrurile ar putea să le complice mai rău. Noi avem o singură datorie, aceea de a respecta ceea ce Creatorul ne-a dăruit: FIINŢA NOASTRĂ cu toate ale ei.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.