"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

13 − one =

eighteen − seventeen =

Cu toții știm că o atingere poate fi mai bună decât orice medicament. Au existat nenumărate situații, în care atingerile au vindecat chiar și boli cronice, însă de multe ori, cazurile nu au fost demonstrate științific și astfel au fost considerate a fi ireale.

loading...

În timp, tot mai multe studii, cu privire la aceste teorii, au fost desfășurate de oameni de știință, din întreaga lume. Rezultatul? Se pare că o simplă atingere poate întări sistemul imunitar sau poate regla metabolismul.

Stresul poate afecta foarte multe dintre funcțiile organismului, făcând astfel grea autovindecarea. Totuși, o simplă atingere poate face diferența.

Un studiu recent, realizat de către cercetătorii din cadrul Universității din Colorado, a venit cu dovezi clare, cu privire la atingere și proprietățile sale terapeutice.

Acest studiu, poate ajuta oameni din lumea întreagă, scăpîndu-i din ghearele cumplite ale medicamentelor, cu efecte adverse multiple.

Structura studiului menționat anterior:

• Pavel Goldstein, cercetător în cadrul Universității din Colorado, a fost fondatorul acestui studiu și a folosit metode psihologice și de comportament.
• 22 de cupluri au fost analizate. Femeile au fost supuse la dureri minore, iar bărbații la schimbări de stări.
• Cuplurile au trecut prin aceste trăiri în camere separate, fără să se țină de mână.
• Doar în momentul în care subiecții s-au ținut de mână, temerile și durerile au dispărut.

Citește cum acest masaj în talpă te poate scăpa de durerea lombară.

Ideea acestui studiu a pornit în momentul în care soția lui Goldstein aducea pe lume copilul lor. El a observat că în momentul în care o ținea de mână, durerea dispărea. Se pare că acea atingere acționa asemeni unui antiinflamator.

Goldstein speră să dezvolte astfel metode de vindecare a cât mai multor pacienți, fără ca acesștia să mai apeleze la medicamente.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.