"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Este cel mai important constituent al organismului uman, catalizator în menținerea greutății, împiedică depunerile de grăsime, cel mai bun prieten al rinichilor… Despre cât de prețioasa este apa pentru sănătate se pot scrie tratate.

Dar v-ați întrebat vreodată de ce sunt atât de importante recipientele din care consumați elixirul vieții?

300.000 de viruși pe centimetru pătrat!

Specialiștii afirmă că zilnic prin urină, transpirație și respirație o persoană elimină minim 2,5 l apă. Aceștia trebuie înlocuiți urgent iar în încercarea de a ne hidrata cât mai bine, de cele mai multe ori nu suntem deloc atenți la sticlele de apă folosite.

Și asta pentru că cei mai mulți dintre noi cumpărăm o sticlă cu apă, apoi o refolosim. Fără să ne gândim nici o secundă că aceasta e plină de bacterii. Lucru confirmat de ultimele studii în vigoare, care au arătat că pe sticlele refolosite se găsesc peste 300.000 de bacterii pe centimetru pătrat.

PUBLICITATE

Citește aici cum Cel mai renumit brand de apă minerală îmbuteliată recunoaște: este apă simplă de la robinet….

Termenul de valabilitate, un mister

De asemenea, e greu de spus că o persoană s-ar fi gândit vreodată la faptul că și apa are un termen de valabilitate, precum celebrele produse clasice, laptele și ouăle.

E adevărat că teoretic sticlele de apă expirate nu reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor, însă în timp materialul din care sunt confecționate sticlele ar putea să migreze în conținutul apei. Ca să nu mai vorbim de faptul că apa prinde un miros neplăcut…

PUBLICITATE

În ceea ce privește gustul apei, oamenii de știință au înregistrat un semnal și pentru aceasta: și anume că poate fi percepută nu numai de limbă cum s-a crezut până acum ci și de creier!

Un articol de Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]