"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × 1 =

1 × 3 =

Vrem să facem ceva, ştim ce rezultat vrem să obţinem, dar nu întotdeauna avem posibilitatea să facem ce ne-am propus şi este atât de frustrant…

loading...

Da, este normal să ne simţim frustraţi, mai ales când nu găsim soluţia. Ce facem, ne blocăm,deci, sau aşteptăm ? « Să-i dăm timpului timp », cum spunea un mare politician francez, să lăsăm viaţa să meargă, poate se întâmplă ceva…

Aşteptarea este cel mai bun sfetnic

Fără a încerca să forţăm lucrurile, dacă nu acţionăm,nu se va întâmpla nimic. Aşteptăm momentul potrivit care ne poate aduce o soluţie sau oamenii potriviţi care ne pot ajuta, însă şi aşteptarea are o limită. Este de greu de spus când ar trebui să ne oprim sau care ar fi momentul potrivit pentru a acţiona.

Nimeni nu ştie cu exactitate, însă viaţa are mecanismele ei şi ne dă de ştire cumva…După o perioadă de calm şi linişte, mintea devine mai clară, devenimi mai lucizi, mai productivi. Acela este momentul în care putem acţiona, lăsând la o parte frustrarea şi tensiunea.

Pornim la drum cu forţe proaspete, cu energia care ne ajută să înaintăm. Oricare ar fi decizia pe care o luăm, venită din zona calmului şi a echilibrului, este mai bună decât oricare alta. Ne simţim mai stăpâni pe noi, mai hotărâţi pentru a acţiona şi chiar dacă apar probleme imprevizibile, suntem pregătiţi să facem faţă.

De ce înghețăm atunci când ne este frică și cum putem scăpa de această stare?

Când nu putem acţiona, ne oprim

Avem tendinţa de a insista, pentru că vrem neapărat să facem acel lucru. Şi forţăm nota, împingem lucrurile spre extreme, investim energie şi timp, uneori, angrenând şi pe alţii în demersurile noastre. Când forţăm lucrurile pentru că ele să se întâmple după voinţa noastră, declanşăm forţe care ni se opun cu aceeaşi intensitate şi intrăm într-un cerc vicios.

Când drumul este bun, aceste forţe nu se opun, ci suntem aliniaţi cu ele şi ne ajută, ne simţim propulsaţi. Atunci se întâmplă miracolele. Primul lucru pe care ar trebui să îl facem este să ne oprim din nou, să analizăm, să regândim traseul. Suntem unde trebuie, când trebuie, şi nu ne rămâne decât să alegem cea mai bună variantă dintre multiplele posibilităţi. Să nu ne pierdem în euforii,dar nici în tristeţe, pentru că toate au vremea lor…

În concluzie, să aşteptăm momentul potrivit, să lucrăm cu inteligenţă la crearea viitorului nostru şi să-l creăm după cum ni l-am imaginat. Nu putem face totul la comandă, dar trebuie să ne conectăm în permanenţă la « vocea » noastră interiaoră,care ne ghidează cu precizie şi numai în interesul nostru. Să ne oprim,aşadar, când trebuie şi să acţionăm când trebuie !

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.