"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

15 + 10 =

four × 2 =

Ți s-a întâmplat vreodată ca, în urma spălării rufelor la mașină, hainele să miroasă mai rău decât înainte de spălare? De unde vine oare acest miros care se imprimă în hainele curate și ce putem face să-l înlăturăm definitiv?

Ei bine, sursa mirosului nu are legătură cu detergentul folosit sau timpii de spălare aleși. Mașina de spălat în sine emană mirosul neplăcut. Te-ai uitat vreodată cu atenție în interiorul mașinii de spălat?

Deschide capacul cuvei și inspectează pereții interiori.

La joncțiunea cuvei cu tamburul rotativ vei observa o garnitură din cauciuc. Unele mașini de spălat cu cuvă orizontală nu au această garnitură, caz în care trebuie să inspectezi cuva și tamburul mașinii de spălat în sine. O inspecție atentă ar putea scoate la iveală adevărata sursă a problemei: mucegaiul!

Riscul de contaminare cu spori de mucegai există atât la intrarea în contact direct cu mucegaiul, cât și indirect, prin inhalarea acestora sau prin purtarea de îmbrăcăminte contaminată. Indiferent dacă ești sau nu alergic, contaminarea cu spori de mucegai poate genera un spectru larg de probleme de sănătate, printre care și: iritații în gât, congestii severe, strănut, hemoragii nazale, inflamații oculare și eczeme ale pielii.

Vezi de ce este bine să adaugi aspirină în mașina de spălat!

Din fericire, există o metodă simplă de a curăța în profunzime mașina de spălat astfel încât să nu mai rămână nici o urmă de mucegai!

Pentru această operațiune, ai nevoie de doar două produse casnice: înălbitor pe bază de clor și 500 ml de oțet alb.

Notă: Ai mare grijă să nu folosești niciodată înălbitorul împreună cu oțetul! La contact, cele două substanțe produc o reacție chimică foarte periculoasă. Citește cu atenție pașii de mai jos ca să înveți cum să le folosești fără evenimente nedorite.

Prima oară, amestecă înălbitorul cu o parte egală de apă caldă și, folosind o cârpă umezită, șterge bine zonele acoperite de mucegai. Pornește apoi un ciclu de spălare la cea mai înaltă temperatură posibilă ca să cureți în profunzime urmele de clor.

Apoi toarnă cei 500 de ml de oțet în compartimentul pentru lichide al mașinii de spălat și rulează încă un ciclu complet la o temperatură foarte ridicată.

Citește cu ce te ajută praful de copt atunci când speli rufele!

La final, poți sta liniștit că ai scăpat definitiv de mucegai!

Poți începe să speli haine la mașină imediat după încheierea acestei operațiuni. Vei rămâne plăcut surprins(ă) de mirosul proaspăt al hainelor după eliminarea mucegaiului

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

PUBLICITATE