"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

12 + 7 =

nineteen + 14 =

Corpul nostru este extrem de inteligent și, de cele mai multe ori, reușește singur să se apere de pericolele din jur. Iată care sunt semnele pe care le poți vedea zilnic:

loading...

Căscatul

Atunci când căscăm, nu înseamnă neapărat că ne este somn. Scopul principal al căscatului este să răcorească creierul, după ce a fost suprasolicitat.

Strănutul

Dacă strănuți, nu înseamnă neapărat că ești răcit. Strănutul este modalitatea organismului de a elibera căile nazale, atunci când sunt încărcate de alergeni, microbi sau alte substanțe iritante.

Întinderile de dimineață

Dimineața, primul lucru pe care îl facem atunci când ne trezim, este să ne întindem. Este un reflex al organismului, pentru a reface fluxul sangvin și a îmbunătăți starea de spirit. În același timp, întinderile refac mușchii.

Sughițurile

Nervul pneumogastric se poate irita, datorită consumului unui volum mai mare de alimente. Sughițul este reacția normală a activității stomacului și diafragmei.

Tresăritul în timpul somnului

Nu ți s-a întâmplat niciodată să adormi, iar coprul să îți dea senzații bruște de mișcare? Acest fenomen este rezultatul faptului că atunci când ești pe punctul să adormi, frecvența respirației scade rapid, în timp ce pulsul incetineste doar foarte putin și muschii sunt relaxati. În mod uimitor, creierul interpretează aceste evoluții ca prevestind moartea. Așa că el încearcă să te salveze, oferindu-ți un șoc. Ce zici este sau nu inteligent organismul nostru?

Încrețirea pielii atunci când stai mai mult în apă

Acea senzație de murare a pielii, joacă un rol foarte important și este reacția organismului atunci când se confruntă cu o cantitate mai mare de umiditate. Astfel pielea de pe maini începe imediat să se încrețească, pentru a-ți fi mai ușor să te prinzi de suprafețele netede.

Vezi care sunt cele 5 motive pentru care organismul tău reține apă.

Pierderea memoriei

Pierderea memoriei apare de cele mai multe ori, în urma experiențelor neplăcute. Creierul nostru încearcă să șteargă din amintire acele momente cumplite, care ne pot face rău.

Pielea de “găină”

Funcția primară a pielii de “găină” este aceea de a reduce cantitatea de căldură, pe care corpul o pierde prin pori, ajutându-ne să ne încălzim mai ușor în condiții climatice nefavorabile.

Lacrimile

Pe lângă faptul că protejează membrana mucoasă a ochiului, atunci când obiectele străine vin în contact cu ea, lacrimile servesc drept instrument de “apărare emoțională”. Oamenii de știință sunt de părere că , în situații de stres, corpul creează o nouă sursă puternică de iritare, în scopul de a distrage atenția persoanei respective de la durerea cu care se confruntă în acel moment.

Corpul lucrează zilnic, pentru a ne proteja de factorii externi periculoși. Cred că ar trebui să fim mai recunoscători și să avem mai multă grijă de el. Nu uita, corpul tău este cel mai bun medic!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.