"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × two =

8 + 1 =

Dacă vreți să aveți noroc în familie, nu plantați brazi lângă casă!

Simbol al bucuriei sărbătorilor de iarnă, bradul nu trebuie niciodată plantat lângă casă. Potrivit tradiției, acesta aduce ghinion în familie, iar odată cu apariția acestuia, trece în neființă un membru al familiei.

loading...

Ramurile tinere vindecă reumatismul

Chiar dacă este veșnic tânăr, iar coroana sa aduce o stare de optimism, bradul are superstițiile sale păstrate cu sfințenie din cele mai vechi timpuri. Cum ar fi aceea că trebuie să-și ducă existența într-o pădure și nicidecum alături de o locuință, întrucât se crede că cel care l-a sădit va muri atunci când rădăcina plantei va fi cât capul omului.

Citește aici care este semnificația controversatului număr 13?

Pe de altă parte, se spune că va fi un an bogat acela în care bradul face cucuruzi mulți, cu polen galben.

Dar tot bradul este cel care vindecă de tot felul de bube apărute pe piele. Se amestecă rășină de brad cu ceară, seu, coada șoricelului, scrum de copită de cal, toate plămădite în rachiu.

Cu această alifie se masează zonele cu probleme. La rândul său, ramurile tinere sunt puse în cada plină cu apă și constituie un leac util în reumatism.

Un articol de Felicia Iederă

 

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.