"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

A fi compasivi înseamnă a încerca să reducem suferinţele, fie că este vorba despre noi, fie despre cei de lângă noi. Această atitudine este una pozitivă, menită să ajute pe ceilalţi şi porneşte din iubire.

Când suntem pozitivi, mintea devine mai clară, suntem eliberaţi de condiţionări şi sufletul « funcţionează » pe legile iubirii, care este, de fapt, menirea lui adevărată.

Pozitivitatea este primul pas spre vindecarea de suferinţă

Când pornim în acţiunile noastre cu o mentalitate pozitivă, performanţele se îmbunătăţesc pe toate planurile. În primul rând, devenim mai optimişti, iar optimismul ne ajută să vedem mai clar pasul următor. Apoi creşte şi capacitatea de a găsi soluţii, de a fi mai creativi.

PUBLICITATE

În cele din urmă, începem să minimalizăm obstacolele, ceea ce face ca viaţa să devină mai uşoară. După cum observăm, o simplă schimbare de atitudine ne schimbă întreaga viaţă şi nu este întâmplător acest fapt. Găsind soluţii la problemele noastre, vom avea disponibilitate şi chiar capacitatea de a găsi soluţii şi pentru problemele celor din jurul nostru. Altfel spus, ajutăm la crearea armoniei în jurul nostru.

Compasiunea faţă de noi înşine este o formă de iubire

Revenind la noţiunea de compasiune, aceasta trebuie să înceapă cu noi. Trebuie să să ne eliberăm de suferinţă, de gândurile şi labirintul în care ne duc ele.

Trăirea în prezent este una din metodele de eliberare şi este extrem de eficientă. Odată eliberaţi de trecut şi fără gânduri despre viitor, care de obicei sunt pesimiste, viaţa se simplifică mult şi noi suntem scutiţi de suferinţă.

PUBLICITATE

Este mult mai simplu să lăsăm în mâna divinităţii viitorul, iar noi să ne ocupăm de vindecarea trecutului pentru ca apoi, să ne putem trăi frumos clipa prezentă.

Dat fiind faptul că trăim vremuri stresante şi fără soluţii, uneori, la problemele pe care le avem (şi mă refer în special la lipsurile de bază, de hrană, adăpost şi îmbrăcăminte), ajungem să ne proiectăm într-un viitor la fel de lipsit şi la fel de trist şi aici singurele vinovate sunt gândurile pe carele emitem clipă de clipă.

Aici trebuie intervenit, aici dacă lucrăm cu iubire şi înţelegere, vom elimina o parte din suferinţă. Nu putem lăsa la întâmplare jocul minţii.

Citește aici despre aspectele importante ale vieții pe care omul modern le-a uitat

PUBLICITATE

Ea se joacă fără oprire şi antrenează în permanenţă viaţa noastră. De aceea, gândurile de optimism sunt extrem e folositoare, pentru că mintea se foloseşte, în cazul acesta, de o « jucărie » benefică.

În concluzie, dacă reuşim ca prin acţiunile noastre să ne schimbăm vieţile, vom contribui şi la bunăstarea altora.

Dacă fiecare, în locul în care se află, ar putea începe prin a se elibera de suferinţă ca apoi să întindă o mână de ajutor şi celorlalţi, regiunea în care stă ar putea fi transformată într-un loc armonios. Acest lucru este mai simplu decât credem, la doar câteva gânduri distanţă…

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]