"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

De-a lungul timpului relațiile de prietenie evoluează, se schimbă, ceea ce este normal. Dacă am început să remarcăm că păstrăm un contact regulat cu mai puține persoane decât acum 10 ani, nu este cazul să ne facem probleme.

Pe măsură ce îmbătrânim, avem tendința să rămanem prieteni doar cu cei care ne înțeleg cu adevărat.

Relațiile sincere și profunde sunt rare, mai ales în vremurile actuale, dar există probabilitatea ca oamenii care ne sunt încă prieteni să ne fie fideli și ca prietenia cu ei sa reziste tuturor încercărilor timpului.

Voi trece în revistă câteva aspecte pe care le întâlnim îmbătrânind. Ele ne vor ajuta să înțelegem că pierderea prietenilor este ceva natural și, în cea mai mare parte, înseamnă un lucru bun.

Nu mai tolerăm lipsa de sinceritate

Când eram tineri, eram mai dispuși să închidem ochii asupra greșelilor oamenilor cu care ne întâlneam, concentrându-ne mai curând pe alte calități, cum ar fi energia/vitalitatea sau personalitatea lor.

Îmbătrânind, avem mai puțină răbdare față de persoanele nesincere și nu ne mai plac relațiile mai puțin profunde.

Vârsta ne învață că e mult mai bine să avem câțiva prieteni onești decât mulți și superficiali.

Acum, un dialog sincer este prioritatea noastră în relațiile interpersonale și asta e un lucru bun.

Avem mai puțin timp

Mă refer la timp de socializare. Un timp ce necesită o evaluare mai corectă. Nu avem nevoie de persoane pe care nu le apreciem și invers. Vrem să economisim timp pentru cei care contează cu adevărat pentru noi și în care avem încredere.

A pierde pe cineva care nu se încadrează exigențelor noastre nu constituie o problemă gravă.

Vezi aici și care sunt cele 4 tipuri de prieteni, conform învățăturilor lui Buddha!

Prietenii adevărați nu te părăsesc la greu

Personal, i-am simțit pe unii ce pretindeau a-mi fi prieteni că s-au îndepărtat de mine de la prima problemă grea cu care mă confruntam. Nu am disperat, fiindcă, din fericire, am avut și prieteni care mi-au stat alături la bine și la greu.

Acestora le-am împărtășit multe experiențe și astfel între noi s-a creat o legătură strânsă. În acest caz, mie sau oricăruia dintre noi nu ne mai trebuie nimic în plus.

Avem o experiență bogată în spate

Am învățat până în ce punct este bine să ne bazăm pe prieteni pentru a ne oferi susținere atunci când se impune.

Această experiență ne arată, cum spuneam, pe cine putem să ne bizuim cu adevărat, deși vom constata că-i vom număra pe degete.

Citește aici de ce prietenii tăi au ADN-ul apropiat de al tău!

Ne protejăm mai mult

Nu mai putem ca înainte să ne expunem viața personală, devenim mai reținuți. O facem doar cu cei în care avem cea mai mare încredere.

Nu mai avem aceeași energie ca să ne facem noi relații

Și totuși, când nu te aștepți, o nouă prietenie se poate infiripa. Îți pui din nou răbdarea la încercare și vezi dacă persoana care intră în viața ta se potrivește gusturilor tale.

Cu puțin timp în urmă, s-a întâmplat să descopăr pe cineva care, deocamdată, nu mi-a creat niciun fel de grijă că nu va fi ceva de durată. Sunt convinsă că persoana respectivă ar fi prima, excluzând familia, ce mi-ar întinde acea mâna de ajutor, dacă va fi cazul.

Cred că pe lumea asta nu toți au uitat cine sunt și că vor fi dornici să îmbatrânească frumos, ramânându-ne alături.

Întorcându-mă la titlul articolului, nu vă panicați dacă simțiti că numărul prietenilor a scăzut și va scădea continuu.

Suntem aceeași oameni, numai că acum știm ce vrem de la viață și de cine să ne apropiem.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.