"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

“Cercetările arată că persoanele stângace își folosesc mult mai bine resursele oferite de emisferele cognitive cerebrale, memorând și utilizând cu succes informațiile.” – Beratis, et. al (2013)

Ei bine, cred că 10% dintre cititori sunt stângaci, așa că da, acesta este un articol dedicat vouă.

Înainte de asta să luăm în calcul două situații:

1. cercetătorii au analizat atât persoanele stângace, cât și pe cele dreptace.
2. încercăm să fim obiectivi.

Inteligență, deșteptăciune sau oricare ar fi termenul pe care îl folosești, pentru a descrie această putere a minții, cu siguranță reprezintă un subiect extrem de controversat.

Știai că majoritatea testelor de inteligență nu măsoară și latura creativă? De fapt, aceste teste de IQ se bazează pe latura abstractă. Ei bine, păi și dacă eu sunt poet, nu mă insultă cumva aceste teste?

DE CE STÂNGACII SUNT CEI MAI INTELIGENȚI?

1. “AU GÂNDIRE DIVERGENTĂ”

Aceste persoane au o gândire divergentă, adică sunt extrem de creative.

Majoritatea studiilor au arătat faptul că stângacii au emisfera dreaptă a creierului mult mai dezvoltată și astfel sunt înzestrați cu abilități artistice nenumărate.

2. SE COORDONEAZĂ MAI REPEDE

Un cercetător australian a ajuns la o concluzie destul de interesantă. 25% din jucătorii de baseball sunt stângaci. Un procent destul de mare!

Un studiu publicat în the journal Perceptual and Motor Skills menționează faptul că persoanele stângace sunt mult mai des întâlnite în sporturile interactive și prezintă rezultate notabile.

3. VITEZĂ MARE DE REACȚIE

Într-un studiu publicat în Jurnalul de Neuropsihiatrie, s-a stabilit o legătură între interacțiunea emisferică a stângacilor și timpul de transfer. Se pare că aceste persoane au un timp de reacție mult mai mare decât persoanele care folosesc mâna dreaptă. Se pare că stângacii prezintă o conexiune între emisfere mult mai rapidă.

4. ABILITĂȚI SPAȚIALE

Universitatea John Hopkins definește abilitatea spațială ca fiind capacitatea de a înțelege și de a-ți aminti legătura spațială dintre obiectele întâlnite în decursul vieții.

Vezi care sunt cele 22 de lucruri pe care nu le știai despre stângaci.

Acest tip de abilitate este poate cel mai dorit de oamenii din întreaga lume, deoarece se aplică în orice domeniu. De la arhitectură, până la tehnologie.

5. SUNT INTELIGENȚI DIN PUNCT DE VEDERE EMOȚIONAL

“Pentru stângaci, cele mai bune activități se fac cu mâna stângă, deși cei din jur încearcă să le demonstreze contrariu.” Spune Daniel Casasanto, psiholog și profesor la Universitatea Stanford.

El este de părere că stângacii încă sunt discriminați, aproape la fel de mult ca în ultimii 100 de ani…

Ce au în comun cei mai importanți oameni ai lumii? Steve Jobs, Steve Wozniak sau Bill Galtes? Sunt sau au fost toți stângaci!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.