"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

eighteen − fifteen =

4 × four =

Te-ai hotărât să deschizi ciocolata aceea, pe care o păstrasei doar pentru tine, ascunsă în colțul cămarei și brusc observi ceva…

loading...

Nu, nu este vorba că ar fi mușcat cineva din ea sau că s-ar fi deformat, ci faptul că este decolorată. Parcă este mai albicioasă sau chiar are colțuri unde este albă complet.

Ei bine, nu s-a transformat în ciocolată albă, dar oare ce să fie? Mi s-a îmbolnăvit ciocolata? Parcă nu îți mai vine să o mănânci, ți-a trecut brusc pofta.

Stai puțin, încă nu este cazul să te alarmezi!

Ciocolata ta a înflorit, nu datorită unui proces biologic, ci procesul chimic este responsabil cu asta.

Există două tipuri de astfel de înflorituri, când vine vorba de ciocolată și ambele afectează aspectul ei.

Dacă ciocolata este expusă unei temperaturi ridicate, este normal să se producă o modificare la nivelul grăsimilor, din interiorul ciocolatei. Apare un strat alb fin și pudrat, la suprafața ciocolatei, iar acest strat se datorează grăsimilor din ciocolată.

Atunci când ciocolata se topește, cristalele de grăsime și zahăr ies la suprafață, iar în momentul în care revine la forma inițială, apare acel strat alb.

Un alt motiv pentru care ciocolata se albește este temperatura inadecvată, la care a fost preparată.

Este posibil să nu observați astfel de modificări, în cazul ciocolatei cu arome și asta pentru că este preparată la o altă temperatură, care să mențină stabilă grăsimea din interior. De cele mai multe ori, dacă ciocolata este produsă dă către firme producătoare, care nu alocă produse calitative acestui proces, este probabil ca ciocolata să se albească, indiferent de condițiile în care o depozitezi.

Acum apare cea mai importantă întrebare: pot să o mănânc?

De cele mai multe ori, dacă topești această ciocolată, va reveni la proprietățile inițiale și nu va pune probleme, atunci când vine vorba de consum. Grăsimile sunt absorbite și astfel gustul este același, ca în momentul în care ai cumpărat-o!

Dacă simți totuși un gust ciudat, este mai bine să nu o consumi.

În cazul în care vrei să nu ți se albească ciocolata, depoziteaz-o într-un recipient vidat, la frigider! Cu siguranța nu vei mai avea probleme cu ea.

Vezi aici cele mai bune 16 alimente pentru sănătatea creierului şi întărirea memoriei!

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.