"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Este posibil ca bebelușii să țină minte ce au ascultat sau au văzut atunci când s-au aflat în viața intrauterină? Cu siguranță și asta începând, potrivit specialiștilor, din al treilea trimestru de sarcină când încep să dispună de abilități de vedere mult mai mari decât s-a crezut până acum.

Le place să privească fețele umane

Conform unui ultim studiu asupra abilităților vizuale ale fătului, oamenii de știință au afirmat că acestuia îi place să privească fețe umane mai mult decât orice alte forme.

Mai mult, înainte de naștere, fătul poate observa și forme, lumina dar și alte detalii. În plus, ultrasunetele au demonstrat faptul că fetușii deschid și închid ochii din ce în ce mai aproape de momentul nașterii, ba chiar clipesc așa cum o fac și atunci când ajung în lumea reală.

PUBLICITATE

Citește aici  cum ne plănuim viața înainte de a ne naște?

Și asta nu e tot…

Micuții nu aud doar sunetele din corpul mamei ci și sunete din mediul exterior. Așa se explică de ce copii de doar câteva lună recunosc anumite melodii pe care părinții le-au ascultat sau le-au fredonat atunci când se aflau în burtica mamei.

Un articol de Felicia Iederă

PUBLICITATE

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]