"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

fifteen − 13 =

3 + 16 =

Mulţumită curentului social media, ai supravieţuit generaţiei „persoanei singulare.” „Persoana singulară” a devenit brusc „personaj colectiv”, luând naştere o generaţie foarte dezvoltată din punct de vedere social. Ceea ce era considerat mai demult a fi satisfacţie personală s-a schimbat în bine.

loading...

Fără îndoială, dorinţele şi visurile tale sunt altele acum decât erau odată. Se produc schimbări într-un rimt atât de alert încât uneori suntem luaţi pur şi simplu prin surprindere.

Se prefigurează noi teorii ştiinţifice care leagă conceptul de fericire cu cele de bunăstare şi pace interioară. Potrivit unui raport publicat de Reţeaua pentru Dezvoltarea de Soluţii Sustenabile (SDSN), SUA se află pe locul 14 în topul mondial al acestei noi măsurători.

Dar oare ce anume au în comun fericirea, bunăstarea individuală şi conceptul atât de vag al satisfacţiei personale?

Ca să afli răspunsul, îţi prezentăm în continuare şapte reacţii proactive la situaţiile de zi cu zi care pot contribui la diminuarea pasiunii din şi pentru viaţă.

Sărbătoreşte eşecul.

Te simţi indignat de faptul că munca ta nu dă roadele aşteptate? Când ai parte de dezamăgiri în viaţă, încearcă se priveşti totul ca pe o provocare. Învaţă să te adaptezi şi desprinde lecţiile importante ca să te bucuri de o viaţă mai liniştită şi mai prosperă. Calea spre succes se întretaie cu calea spre eşec. Conştientizează şi sărbătoreşte fiecare pas al călătoriei tale.

Supravieţuire sau viaţă autentică?

Viaţa se complică inutil atunci când îţi propui să trăieşti ca altcineva. Materialismul şi titlurile sociale sunt un substitut fals al afluenţei reale, adică abilitatea de a-i inspira pe oameni. Întocmeşte o listă a lucrurilor pe care le admiri şi operează schimbări în viaţă care să reflecte valorile tale morale.

Simplifică, redu, şi debarasează-te de tot ce este inutil.

Economia ne pune la dispoziţie mijloacele concrete de întreţinere a vieţii, dar dacă devii sclavul banului şi ajungi să munceşti ca un robot, ipotecându-ţi practic viaţa, pierzi orice urmă de bucurie.

Redescoperă-ţi copilul interior explorând toate ungherele sinelui. 

Inovaţiile şi sistemele automatizate ne ajută să economisim foarte mult timp. În loc să-ţi iroseşti tot timpul liber în faţa televizorului, butonând telefonul mobil, navigând pe internet şi cumpărând lucruri inutile, priveşte fiecare zi ca pe o şansă de a explora şi de a cunoaşte în profunzime lumea ta interioară. Conştientizarea clipei şi fericirea autentică pot fi cultivate prin intermediu meditaţiei, rugăciunii şi contemplaţiei.

Vezi aici cele 13 secrete pentru o viață plină de fericire!

Într-o lume haotică, tu fii o rază de lumină. 

O viaţă tihnită presupune să-ţi dezvolţi resursele de a întreţine starea de pacea interioară indiferent de ce se petrece în exterior. Când eşti atras în stări negative, nu te lăsa purtat de ele. Nu te lăsa sedus de ştiri violente, emisiuni de prost gust şi acte reale de violenţă.

Repară conexiunea cu natura. 

Când a fost ultima oară când ai mai umblat hai-hui pe o potecă în munţi? Tehnologia este o ispită continuă, dar comuniunea cu natura ne oferă o înţelepciune şi o vibraţie mult mai sănătoase decât realităţile simulate.

Citește aici de ce este bine să învățăm să profităm de tot ceea ce este frumos. Ne ajută să trăim mai bine!

Nu uita să acţionezi altruist. 

Iubirea şi grija de sine sunt într-adevăr foarte importante, dar la fel de important este să întreţii un echilibru stabil între egoism şi altruism. Doar astfel te vei simţi cu adevărat împlinit. Într-o lume modernă sinergică, satisfacţia personală şi responsabilitatea socială sunt strâns interconectate. Nu uita să fii bun şi să îi ajuţi pe cei din jurul tău atunci când ai ocazia!

Pasiunea şi setea de viaţă nu pot fi anulate de nimic, cu condiţia să rămâi concentrat asupra lucrurilor cu adevărat importante. Debarasează-te de lucrurile dispensabile, fii recunoscător pentru tot ceea ce ai, şi nu rata nicio ocazie de a îmbrăţişa viaţa în toate aspectele ei!

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.