"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × 5 =

1 × 4 =

Mulţumită numeroaselor sale proprietăţi benefice pentru organism, oţetul de mere şi-a câştigat titlul de remediu naturist multivalent nu numai în medicina alternativă, ci şi în medicina tradiţională, unde se bucură de o recunoaştere din ce în ce mai mare.

Spre deosebire de alte remedii, oţetul de mere mai are şi avantajul de a fi ieftin şi uşor disponibil, motiv pentru care este aproape nelipsit din gospodărie pe tot timpul anului. În continuare îţi ilustrăm o selecţie a beneficiilor curative ale acestui produs natural:

Remediu pentru stomac

Când te doare stomacul, bea un pahar de apă în care ai amestecat două linguri de oţet de mere. Dacă problemele sunt generate de infecţii bacteriene, sau se manifestă şi prin spasme intestinale, oţetul de mere va adresa sursa simptomelor şi îţi va aduce alinare.

Previne indigestia

Oţetul de mere poate chiar preveni durerile de stomac. Înainte de mesele copioase, bea un pahar cu apă în care ai amestecat o linguriţă de oţet de mere şi o linguriţă de miere.

Calmează inflamaţiile gâtului

Când ai roşu în gât, amestecă un sfert de cană de oţet de mere cu un sfert de cană de apă caldă şi fă gargară cu soluţia obţinută la interval de o oră. Oţetul contribuie la împuţinarea microbilor, prevenind astfel infectarea sau suprainfectarea mucoasei gâtului.

Vezi aici cum poți folosi oțet de mere pentru a dizolva pietrele la rinichi!

Scade colesterolul

Un studiu japonez a constatat că înghiţirea a 15 ml de oţet de mere pe zi a coborât nivelurile colesterolului în rândul tuturor participanţilor la studiu. Desigur, mai este nevoie de studii de verificare, dar oţetul a dovedit un foarte bun potenţial şi în această privinţă.

Decongestionează căile nazale

Potasiul şi acizii conţinuţi de oţet ajută la subţierea mucozităţilor şi reducerea populaţiilor de bacterii. Aşadar, data viitoare când ai nasul înfundat, amestecă o linguriţă de oţet de mere într-un pahar cu apă şi bea remediul ca să poţi respira mai uşor.

Contribuie la slăbit

Acidul acetic suprimă apetitul alimentar, accelerează metabolismul şi reduce retenţia de apă. Cercetătorii speculează că oţetul de mere ar mai interfera şi cu digestia enzimatică a amidonului, ceea ce ar reduce numărul de calorii care iau calea sângelui.

Ajută la vindecarea acneei

Oţetul de mere este un excelent tonic pentru piele. Mulţumită proprietăţilor sale antibacteriene, acest oţet reduce aspectul acneei, previne erupţiile, exfoliază şi emoliază pielea, reduce roşeaţa şi echilibrează pH-ul pielii.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.