"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 × four =

3 × two =

Ți s-a întâmplat să cunoști persoane, care indiferent cât ar fi de inteligente, nu reușesc să își găsească fericirea?

loading...

Poate că au un partener de viață, o familie și un serviciu bun, însă foarte rar sunt fericiți. Cum Ernest Hemingway spunea:, “fericirea se regăsește greu printre cei inteligenți.”

Iată care ar fi 6 motiv posibile, pentru care oamenii inteligenți sunt nefericiți:

1. Persoanele inteligente analizează prea mult lucrurile

Majoritatea persoanelor cu un IQ ridicat, analizează în permanență ceea ce se petrece cu ei. Acest fapt duce la nefericire, deoarece vor găsi mereu un motiv care să determine asta. Ajung astfel să fie frustrați și să nu își găsească locul.

Se pare că, cu cât ignori mai mult ce se întâmplă în jurul tău, cu atât vei fi mai fericit. Încearcă să eviți dilemele și bucură-te mai mult de prezent.

2. Persoanele inteligente au standarde înalte

Persoanele inteligente știu ce își doresc și nu renunță până când nu reușesc. Asta înseamnă și că le vine foarte greu să se simtă satisfăcuți de micile bătlii câștigate cu viața.

Este posibil să nu reușească niciodată să ajungă unde și-au propus, astfel că atunci când se confruntă cu realitatea, vor trăi o dramă.

3. Sunt prea duri cu propria persoană

Acesta este un alt motiv pentru care sunt nefericiți. Li se întâmplă foarte des să fie prea stricți cu propria persoană. Se analizează profund și se acuză pentru eșecuri.

De cele mai multe ori nu reușesc să doarmă, tocmai din cauza analizelor personale, pe care și le fac în mod constant.

Nu uită trecutul și de aceea nu se bucură prea des de prezent. Toate aceste elemente duc la senzația de culpabilitate exagerată.

4. Realitatea nu le este suficientă

Persoanele cu un IQ ridicat, sunt mereu în cercetarea unui scop. Imaginația lor zboară departe și tot ceea ce este în jurul lor îi plictisește. Da, realitatea îi plictisește, lumea reală este și ea plictisitoare. Aceste persoane au nevoie de fantastic, idealist și etern.

Ți s-a întâmplat să crezi că nu aparți acestei lumi? Că ești de pe altă planetă? Acestea sunt primele semne care atestă că ești un om inteligent.

5. Lipsa comunicării și înțelegerii

Să fii pe deplin înțeles de cei din jur, poate fi o adevărată experiență de viață. Cât poate fi de confortabil să ai pe cineva alături, care să te înțeleagă pe deplin, care să știe ce îți dorești și să te ajute.

Din păcate, persoanele inteligente cu greu se bucură de aceste experiențe, deoarece au momente când nu se înțeleg nici ei.

Află care sunt cele 10 trăsături ale persoanelor inteligente.

6. De cele mai multe ori au probleme psihologice

Există foarte multe studii care prezintă o legătură între afecțiunile psihologice, anxietate, bipolarism și nivel crescut al IQ-ului. Acestea sunt oare efectele adverse ale inteligenței?
Da, din păcate persoanele inteligente suferă de depresii, izvorâte din analiză exagerată și senzația permanentă de culpabilitate.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.