"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

8 − three =

sixteen − 5 =

Îți conduci emoțiile sau le lași să îți conducă viața?

Este o întrebare simplă, dar asupra căreia s-au făcut foarte multe cercetări. Dacă ești pe o barcă, te lupți cu valurile sau le lași să îți direcționeze calea?

Emoțiile joacă un rol foarte important în conturarea drumului de urmat, în viață.

Nu mă înțelege greșit, nu spun că emoțiile reprezintă un factor negativ. Trebuie să te exprimi ori de câte ori experimentezi trăiri neobișnuite, însă oare modul în care o faci este cel potrivit? Emoțiile au ajuns să preia controlul vieții tale? Citește și vei afla!

1. Acțiunile tale au devenit stereotipii

Dacă ai experimentat în trecut probleme pe plan personal și încă te mai afectează, înseamnă că nu te-ai vindecat.

PUBLICITATE

Poate continui să alegi același tip de partener, care ți-a făcut mult rău sau te comporți la fel cu cei din jurul tău, deși ești conștient că greșești. Toate astea reprezintă faptul că nu ești vindecat, iar emoțiile au pus stăpânire asupra ta.

Acest ciclu nu va înceta să se repete, până când nu te vei vindeca și vei ajunge să dai vina pe prorpia persoană, pentru că nu ai făcut schimbări, atunci când trebuia.

Nu da vina pe tine, fă ceea ce trebuie, pentru a te vindeca!

2. Mintea ta este mult prea încărcată

Cu toții avem momente în care nu ne putem concentra pe prezent. Ne facem mereu griji, fie cu privire la deciziile luate sau la ceea ce ne așteaptă în viitor. Ce pot spune, sunt momente în care prezentul devine trecut, doar pentru că ne lăsăm copleșiți de emoțiile trecutului și cele ale viitorului.

Fii grijuliu cu mintea ta și vindec-o în prezent, pentru a nu-ți pune la îndoială și viitorul.

3. Ți-ai pierdut intuiția

Atunci când nu mai poți face diferența între un sentiment și o emoție, înseamnă că s-a scurtcircuitat ceva.

Emoțiile sunt un produs al gândurilor, deci fără gânduri nu există emoții. Conștientizând acest aspect, vei prelua frâiele emoțiilor și îți vei trăi viața așa cum îți dorești!

4. Ești reactiv nu proactiv

Așa cum am menționat mai sus, emoțiile sunt un răspuns al gândurilor.

Este posibil ca, prin intermediul dialogului cu cei din jur, să te regăsești în situația de a nu fi conștient de amintiri sau de dificultățile prin care ai trecut. Aceasta este percepția ta actuală, asupra lumii înconjurătoare.

Citește care sunt efectele gandirii negative asupra emoțiilor și sănătății.

Atunci când te afli în situații dificile, este foarte posibil ca emoțiile să te copleșească. Dacă observi că emoțiile îți fac mai mult rău decât bine, a venit momentul să faci schimbări!

5. Îți este foarte greu să ai încredere

Acesta este poate cel mai puternic semn al faptului că te confrunți cu emoții copleșitoare. Incapacitatea de a avea încredere se reflectă în necesitatea de a ne proteja permanent, de cei din jur.

Acest aspect se poate transforma într-o traumă, extrem de greu de depistat, însă ușor de vindecat. Trebuie doar să depistezi sursa neîncrederii și să lucrezi cu acest element al vieții tale.

Transformă înconștientul în conștiință și preia frâiele vieții tale!

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

PUBLICITATE