"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five × four =

17 + nine =

Au fost observate fenomene remarcabile şi incomprehensibile de-a lungul istoriei umane – fenomene care, neavând o explicaţie logică, pot fi descrise doar ca fiind miracole.

loading...

În mod surprinzător, majoritatea oamenilor cred în conceptul de miracole, dar rareori aceste situaţii sunt discutate în mod deschis în forurile publice. Dar acest tip de misticism se regăseşte în multe culturi ale lumii şi în toate etapele istoriei umane.

Budismul este un exemplu foarte bun, fiind o credinţă bogată în scripturi care descriu fiinţe umane cu superputeri, nenumărate mostre de supremaţie a conştiinţei umane asupra materiei, cazuri de vindecare de la distanţă, etc.

Chiar şi astăzi, puterea conştiinţei umane şi manifestările parapsihologice precum vindecarea de la distanţă şi telepatia sunt susţinute de dovezi substanţiale care atestă veridicitatea acestor fenomene. Doar pentru că nu putem avem încă o teorie ştiinţifică solidă care să explice astfel de fenomene, nu înseamnă că ele nu există.

În continuare vom ilustra 5 exemple de „miracole” observate în domeniul medicinei.

„Miracolele nu se opun legilor naturii în sine, ci doar nivelului nostru de cunoaştere a naturii.” – Sfântul Augustin

În 1983, medicul Rex Gardner a publicat în Jurnalul Medical Britanic un studiu care a cercetat îndeaproape mai multe cazuri de vindecare miraculoasă. Iată-le pe cele mai interesante dintre ele:

Cazul nr. 1

În 1977, un băiat de 11 luni cu semne ale unei boli pulmonare soldate adeseori cu decesul pacientului, a fost adus la o slujbă de vindecare de către un pastor penticostal. Reţineţi că acest lucru s-a petrecut după ce tratamentul medical eşuase. Câteva zile mai târziu, starea băieţelului s-a ameliorat considerabil şi, câţiva ani mai târziu, bolnavul s-a recuperat în totalitate.

Cazul nr. 2

În 1975, o studentă la medicină a fost diagnosticată cu sindromul Friderichsen. Este o boală fatală, o infecţie bacteriană a sângelui care provoacă hemoragii interne masive. În spitalul în care a fost internată tânăra, rata de vindecare a acestei boli la acea dată era zero. Chiar în seara internării, patru grupuri separate i-au transmis telepatic pacientei intenţia de vindecare, după care starea studentei s-a îmbunătăţit vizibil. La radiografia pe baza căreia a fost stabilit diagnosticul, fata prezenta o pneumonie parietală stângă extinsă, iar lobul pulmonar mijlociu cedase complet. Pacienta a căpătat, de asemenea, hemoragii intraoculare, care i-au răpit iremediabil vederea. La doar patruzeci şi opt de ore de la stabilirea diagnosticului, radiografia de verificare a indicat că plămânii erau perfect sănătoşi şi curaţi, iar fata şi-a recăpătat vederea în totalitate. Potrivit medicinei moderne, o astfel de revenire spectaculoasă este imposibilă.

Citește aici și învață cum să ții sub control diabetul prin rugăciune!

Cazul nr. 3

Cazul numărul trei o are ca protagonistă pe o femeie care s-a lovit în cădere de o podea de ciment. Ajunsă la spital şi supusă investigaţiilor medicale, s-a dovedit că femeia căpătase o fractură multiplă de bazin. Este vorba de o fractură deosebit de gravă, care se vindecă foarte greu şi presupune foarte mult timp de recuperare. După externare, femeia a fost adusă acasă, unde familia şi apropiaţii au început să se roage pentru ea. Deşi teoretic pacienta trebuia să fi rămas imobilizată la pat cel puţin câteva săptămâni, în urma ritualului de vindecare s-a recuperat complet după doar două zile.

Cazul nr. 4

În 1970, pastorul bisericii baptiste Enon din Monkwearmouth a suferit o deteriorare bruscă al unui ulcer varicos care îi crease probleme de mai mulţi ani. În fiecare dimineaţă, bandajul înfăşurat pe piciorul bolnav se îmbiba cu puroi, iar doctorul curant îi spusese că sunt şanse mici ca leziunile să se vindece, şi chiar şi aşa, vindecarea ar fi necesitat un transplant de piele.

Ceea ce a urmat a presupus din nou o puternică intenţie de vindecare. Pastorul a fost vizitat de numeroşi oameni care au atins piciorul bolnav şi s-au rugat pentru vindecare, iar aceasta nu a întârziat să apară. Începând cu dimineaţa următoare, aproape toată ulceraţia se uscase, iar pielea se cicatrizase foarte bine. O săptămână mai târziu, pastorul s-a vindecat complet.

Vezi aici ce spune Prof. Dumitru Constantin Dulcan – Nu vom supraviețui fără întoarcerea la Dumnezeu! 

Cazul nr. 5

În 1963, un misionar ajuns împreună cu soţia sa în nordul Thailandei, au fost martorii unei întâmplări tulburătoare. Pe timpul misiunii de creştinizare, o femeie din tribul local s-a îmbolnăvit foarte rău şi, potrivit spuselor sătenilor şi misionarului, a murit la scurt timp după aceea. Ei bine, la 20 de minute după moarte, femeia s-a ridicat din pat şi a relatat experienţele sale din lumea de dincolo. Bineînţeles, nu există dovezi palpabile că femeia ar fi murit cu adevărat.

Ştiinţa modernă consideră aceste fenomene ca fiind experienţe din pragul morţii, fenomenele respective fiind bine documentate, verificate şi confirmate de mai mulţi neurologi.

Ce indică ştiinţa despre astfel de fenomene

Şi în anii recenţi s-au descoperit multe astfel de fenomene inexplicabile. În 1993, de exemplu, Brendan O’Regan şi Caryle Hirshberg de la Institutul de Ştiinţe Noetice (IONS) au analizat un volum consistent de evidenţe medicale. În acel an, cei doi cercetători au identificat peste 1200 de cazuri care documentează fenomenul denumit „remise spontană” – cu alte cuvinte, cazuri de vindecări totale în împrejurări neaşteptate.

Din aceste cazuri, 1.051 descriu remisii spontane ale unor boli canceroase, iar restul de 334 descriu vindecări totale în contextul altor boli grave. Toţi pacienţii din cadrul studiului au fost diagnosticaţi folosind mijloace moderne performante de diagnosticare. Pacienţii fie au refuzat tratamentul, fie au fost trataţi prin metode inadecvate, şi toţi s-au recuperat în totalitate.

Deşi o parte a comunităţii ştiinţifice refuză să acorde importanţă acestui subiect, există dovezi pertinente care confirmă puterea intenţiei de vindecare. Intenţia de vindecare a fost dovedită ştiinţific şi a produs un efect uşor cuantificabil în ceea ce priveşte vindecarea de boli cu consecinţe fatale.

Înainte de a critica acest articol – Citiți mai jos!

Aceste tipuri de evenimente sunt bine documentate în istoria omenirii ca fiind “miracole” ce au avut loc, în ciuda faptului că nu le putem explica. De exemplu, un articol publicat în New England Journal of Medicine de către dr. Jacalyn Duffin se evidențiază clar faptul că și în arhiva Vaticanului există peste 1400 de miracole care datează din 1588 până în prezent. Copleșit de bogăția înregistrărilor și de dificultățile lingvistice și paleografice pe care le reprezintă, acest studiu doar zgârie suprafața, invitând la cercetări suplimentare.

Articolul a fost scris în baza unor studii și mărturii pe care le regăsiți accesând link-urile de mai jos:

http://deanradin.com/evidence/evidence.htm

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1550198/pdf/bmjcred00586-0027.pdf

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMbkrev0810816

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.