"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 × 1 =

two × one =

“Corpul uman este atât de complex, încât ne vine greu să observăm când ceva nu este în reguă cu el.” – Dr. Joseph Kuhn

loading...

Uneori, sănătatea poate fi un termen interpretabil. Chiar dacă avem un stil de viață sănătos, uneori organismul nu reacționează așa cum ne-am imagina.

Azi vom discuta despre 11 aspecte care ne arată că nu suntem sănătoși și cum putem remedia aceste situații

CELE 11 SEMNE ALE ÎMBOLNĂVIRII

1. BALONAREA

Cu toții avem momente când ne simțim balonați. Poate am exagerat cu mâncarea sau am mâncat pe fugă. Este posibil să se datoreze unei acumulări de aer în tractul digestiv, însă în unele situații, dacă starea se accentuează, poate indica și afecțiuni cronice.

Remediu: consumă ghimbir, pentru a accelera digestia.

2. OBOSEALA CRONICĂ

Oboseala poate fi un simptom al mai multor boli. De cele mai multe roi, oboseala pe termen scurt poate fi ușor tratată, cu ore suplimentare de odihnă, însă oboseala cronică implică alte aspecte.

Remediu: examinează-ți stilul de viață și renunță la nicotină sau alcool. Asigură-te că dormi suficient și nu te extenua.

3. INSOMNIA

Somnul este vital pentru refacerea organelor. Pur și simplu nu putem funcționa fără odihnă. Insomnia apare atunci când ne aflăm în incapacitatea de a ne odihni, timp de aproximativ o lună.
Remediu: dacă au trecut câteva zile și nu te-ai odihnit, mergi imediat la medic!

4. RESPIRAȚIA URÂT MIROSITOARE

Există foarte multe aspecte care duc la o respirație urât mirositoare: alimentația, tutunul, gura uscată, medicamentele și mulți alți factori.

Remediu: dacă igiena orală nu este soluția, atunci este foarte important să mergi la medic. Un set de analize te poate ajuta.

5. DURERILE DE CAP

O durere de cap ocazională, nu ar trebui să te îngrijoreze, însă dacă acestea sunt persistente, ar fi bine să mergi la medic.

Remediu: consumă multă apă, dormi suficient și protejează-ți ochii. Dacă durerile sunt acute, mergi la medic.

6. ASPECTUL CIUDAT AL UNGHIILOR

Aspectul unghiilor poate spune multe despre sănătate. Unghiile sunt o extensie a pielii și pot spune dacă ai un stil de viață sănătos.

Remediu: asigură-te că te hrănești sănătos, bei suficientă apă și te odihnești. Dacă unghiile nu își revin, mergi la dermatolog.

7. LIBIDO SCĂZUT

Asemeni afecțiunilor menționate în lista de mai sus, un libido scăzut poate avea mai multe explicații. Poate fi vorba de stilul de viață, emoții sau alte cauze.

Remediu: înainte de a începe un tratament medicamentos, cere părerea unui medic.

8. AFECȚIUNI DIGESTIVE

Afecțiunile digestive se pot datora mai multor factori, însă o digestie îngreunată, cu aspect cronicizat, poate fi un semn alarmant.

Remediu: consumă fibre, hidratează-te și dacă afecțiunile nu dispar, cere părerea unui medic.

9. CĂDEREA RAPIDĂ A PĂRULUI

Căderea părului este un proces normal, însă dacă acesta se accentuează, poate fi vorba despre o cauză medicală.

Remediu: dacă observi că părul tău este fragil și prezintă căderi masive, este momentul să mergi la un dermatolog.

10. CRAMPE MUSCULARE

Deficitul nutritiv și numărul mare de ore de sport, pot fi cauzele apariției crampelor musculare. Alte cauze sunt stilul de viață sănătos sau epuizarea.

Dacă vrei să ai un organism sănătos, citește aici ce trebuie să manânci.

Remediu: asigură-te că te hidratezi și nu exagerezi cu mișcarea. Mergi la medic dacă simptomele nu se remediază sau mușchiul este inflamat.

11. FLUCTUAȚII DE GREUTATE

Ne chinuim să slăbim, după care punem imediat la loc. Poate fi vorba despre un metabolism leneș sau despre o afecțiune medicală.

Remediu: scăderile sau creșterile bruște în greutate pot fi un indicator al afecțiunilor de sănătate. Mergi la medic!

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.